Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Otvorena oftalmološka ambulanta u Slatini

Pacijenti više ne moraju putovati u bolnicu u Viroviticu, a brže će doći i na red za pregled oka

Vrata oftalmološke ambulante pacijentima su otvorena svake subote od 9 do 13 sati
Foto: Mihaela Feldi
Grad Slatina uložio je više od 100.000 kuna u nabavu uređaja i opreme za ambulantu

Slatina odnedavno ima i oftalmološku ambulantu, adresa joj je na katu Doma zdravlja, a vrata su pacijentima otvorena svake subote od 9 do 13 sati. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskom sufinanciranju dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, ta se ambulanta tako pridružila onoj urološkoj, internističkoj i radiološkoj.

Slatina Potpisani ugovori o radovima Obnova doma u Donjim Meljanima

Usluga kao i u bolnici

Nabavljeni su novi oftalmološki aparati koji su nedostajali u Domu zdravlja te informatička oprema i uredski inventar, novcem iz gradskog proračuna. Grad Slatina u taj je projekt uložio više od 100.000 kuna. Na korist je to svim građanima sa slatinskog područja – kvalitetno zbrinjavanje pacijenata dosad je bilo otežano zbog iznimno loše prometne povezanosti između Slatine, posebice prigradskih naselja, i Virovitice, ali i dugih lista čekanja u virovitičkoj bolnici.

– Drago mi je da smo još jednog specijalista "dovukli" u naše malo mjesto, zahvaljujući potpori Grada Slatine, a u svesrdnoj suradnji s Općom bolnicom Virovitica od koje smo dobili dopusnicu. Pacijenti će se uz uputnicu od liječnika opće medicine, naslovljenu na Opću bolnicu Virovitica, moći naručiti za termin u patronažnoj službi slatinskog Doma zdravlja. Ta je uputnica važeća za pregled u oftalmološkoj ambulanti u Slatini, gdje će pacijent dobiti svu uslugu koju bi dobio i u virovitičkoj bolnici – istaknuo je dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja, koji je s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem obišao ambulantu.

Adrenalinski park iznad Javorice Projektiranje Adrenalinski park i zipline iznad Javorice

Pregled i manji zahvati

Nova ambulanta radit će na primarnoj razini za pacijente starije od 6 godina, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, pod stručnim vodstvom specijalistica dr. Zlatar i dr. Fett, dok će se složeniji zahvati i dalje raditi u bolnici. Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jedne specijalističke ponude u Slatini, pohvalivši napore dr. Ivice Foteza kako bi ovaj projekt zaživio.

– Jako sam zadovoljan što je sam početak ove godine obilježen otvaranjem oftalmološke ambulante koja će uvelike biti od koristi građanima Slatine i prigradskih naselja. Građani će dobiti vrhunsku uslugu, a ujedno uštedjeti na putovanju do Virovitice – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Slatina Završna konferencija energetske obnove jaslica u Dječjem vrtiću Zeko Slatina Obnovom jaslica za 60 posto srezani troškovi energije, a radovi sufinancirani iz fondova