Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 2 pregleda
Priznanje

Parkovima nagrada na zagrebačkom Floraartu

Parkovima nagrada na zagrebačkom Floraartu
Foto: Grad Varaždin
Nagrada među 220 respektabilnih tvrtki znači da smo spremni za tržišnu utakmicu, kaže A. Runac

Varaždinska tvrtka Parkovi osvojila je na zagrebačkom Floraartu posebnu nagradu za originalnu simboliku cvjetne kreacije. Parkovi su se na 53. međunarodnoj vrtnoj izložbi, na kojoj je izlagalo više od 220 izlagača, predstavili cvjetnom instalacijom "Zeleno predsoblje", autorice Viktorije Cikač, koja se sastoji od antiknog stola i stolaca ukrašenih saginom i hederom. Prije zagrebačke premijere bila je postavljena u varaždinskom Jagićevom parku kao poveznica s barokom kojim odiše Varaždin.

Aglomeracija u Varaždinu Počela ključna faza najvećeg projekta u povijesti grada – aglomeracija Kanalizacija za sva varaždinska naselja

– Zaokupljeni svakodnevicom gotovo da ne primjećujemo prirodne procese reprodukcije i neprestanog stvaranja. Skoro da smo se odrekli užitka kojim naša osjetila doživljavaju krajolik, boju svježe pokošene trave, miris procvjetale gredice, šum lišća, mekoću trave – istaknuto je na dodjeli nagrade na zagrebačkom Bundeku. Direktor Parkova Alen Runac rekao je da Parkovi imaju premali angažman u tržišnom udjelu i da je izlazak na tržište šansa. – Znam da to iziskuje puno veći angažman i napor svih nas, ali namjera je da tvrtka posluje uspješno. Sve drukčije bi bilo izrugivanje gospodarskom sustavu i građanima koji nas plaćaju. Kad tvrtka dobije nagradu između 220 sve redom respektabilnih subjekata u branši, znači da je spremna za jaku tržišnu utakmicu – rekao je A. Runac nakon dodjele nagrade. Na Floraartu je izložene instalacije razgledalo oko 350.000 posjetitelja.

Predstavnici vrtića na prijmu kod Sandre Malenice Razmjena iskustva Predstavnici vrtića iz pet zemalja u Varaždinu