Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Nastavljaju se ulaganja u otok Lastovo

Parku prirode nova oprema, ambulanti vozilo hitne pomoći

storyeditor/2024-02-16/lastovo.jpg
Foto: DNŽ REKONSTRUKCIJA i nadogradnja luke Ubli kapitalni je projekt lučke infrastrukture na otoku Lastovu

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima boravio je u radnom posjetu Općini Lastovo u kojoj je održao nekoliko značajnih sastanaka.

Tom prilikom s Javnom ustanovom Park prirode Lastovsko otočje potpisan je Ugovor o sufinanciranju protupožarne i sanacijske opreme. Riječ je o branama u slučaju onečišćenja na moru i vatrogasnoj crpki čija je vrijednost oko 25 tisuća eura. Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Javne ustanove Miro Maričević potpisali su ugovor po kojem će Dubrovačko-neretvanska županija sufinancirati 80 posto iznosa, a ostatak Park prirode Lastovsko otočje.

Osim toga, predstavnici županije obišli su kapitalni projekt lučke infrastrukture na otoku Lastovu, rekonstrukciju i nadogradnju luke Ubli. Kako je istaknuto, u ovom trenutku na gradilištu su u tijeku radovi iskopavanja u čvrstoj i kompaktnoj stijeni, fino planiranje posteljice ispod obalne konstrukcije, ugradnja betonskih elemenata s predopterećenjem te je u tijeku montaža mobilne betonare.

Nositelj ovog infrastrukturnog projekta je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, a sufinanciran je sredstvima Kohezijskog fonda. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 7,838.727 eura. Projekt je s 85 posto sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, što iznosi 6,662.918 eura, dok će se ostatak od 15 posto financirati iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Župan Nikola Dobroslavić uručio je na Lastovu ključeve novog vozila hitne medicinske pomoći djelatnicima tamošnje ambulante. Riječ je o vozilu vrijednom gotovo 70 tisuća eura koje je u potpunosti financirala Dubrovačko-neretvanska županija.

– Zadatak nam je brinuti za sve naše sugrađane i olakšati, na svaki mogući način, posao našim zdravstvenim djelatnicima. Vjerujem da je i ovo novo vozilo jedan zaista vrijedan korak naprijed ovdje na Lastovu. Osluškujemo potrebe te ćemo nastaviti ulagati – naglasio je župan Dobroslavić.

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada storyeditor/2024-02-15/Pripreme_1.jpg Za pripreme se prijavilo 170 učenika iz svih vinkovačkih srednjih škola Pripreme za maturante su besplatne, a tu su da im smanje stres storyeditor/2024-02-16/IMG-1ca9a5764ddb5dbf75d5bc0f7915cf94-V.jpg Počeo novi ciklus besplatnih seminara "Poduzetnički obzor" Županija organizira radionice: poduzetnike učili kako se nositi sa stresom