Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dani vitezova Vranskih

Paška alka u Pakoštanima

Paška alka u Pakoštanima
1/4
Foto: Grad Pag
Na Danima vitezova vranskih sudjeluje više od 450 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te oko 30.000 posjetitelja

Udruga Paška alka sudjelovala je u manifestaciji Dani vitezova vranskih koja se održala u Vrani i Pakoštanima, prenijeli su iz Grada Paga.

Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane organiziraju već 12. godinu manifestaciju Dani vitezova vranskih. Manifestacijom se oživljava burna povijest zaleđa općine Pakoštane prezentacijom viteških bitaka i srednjovjekovnog načina života. Na Danima vitezova vranskih sudjeluje više od 450 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te oko 30.000 posjetitelja.

Festival čipke na Pagu U Pagu Međunarodni festival čipke od 21. do 24. lipnja

Podno Maškovića hana u Vrani bili su podignuti viteški tabori, održan je srednjovjekovni sajam, te su uprizorene srednjovjekovne bitke. Nedavno obnovljeni Maškovića han poznat je kao najzapadniji je spomenik osmanlijske arhitekture u Europi iz 17. Stoljeća, te po vitezovima templarima i vranskim priorima.

Noćna pomorska bitka održana je u Pakoštanima. Pomorska bitka je scenski spektakl u kojem sudjeluju drveni brodovi, leuti, brodovi s latinskim jedrom. Pobjedom kršćanske vojske nad Turcima završeno ovo trodnevno srednjovjekovno događanje.

Pomorska bitka Pakoštane Pomorska noćna bitka vrhunac Dana vitezova vranskih