Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Udruga pčelara

Pčelari o štetnosti pesticida

pčelari
Foto: Kristijan Toplak Pčelari i pesticidi

Udruga pčelara Virovitica pokrenula je projekt čiji je cilj upoznavanje poljoprivrednika o štetnosti neadekvatnog korištenja pesticida u vrijeme cvatnje bilja.

Tim se projektom na lokalnoj razini želi upoznati poljoprivrednike koji moraju zaštititi svoje usjeve o važnosti pčela i štetnosti neadekvatnog korištenja pesticida. Udruga će educirati i upoznavati poljoprivrednike koja sredstva koristiti za zaštitu bilja.

Osim toga, na velikim površinama bit će postavljene informativne ploče koje imaju za cilj zaštitu pčela uz korištenje zaštitnih sredstava koja im ne štete. 

 

storyeditor/2024-03-01/a_poduzetnici_foto_kristijan_toplak.jpg Nova zdanja sagrađena su kroz projekt "Mreža poduzetničkih inkubatora" Za deset godina u poduzetničkim inkubatorima otvorena 101 tvrtka U punom je jeku dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića "Čarobna šuma" u Špišić Bukovici. Vrijednost projekta je 1,325.636 eura U Špišić Bukovici Obnavlja se i dograđuje dječji vrtić "Čarobna šuma" storyeditor/2024-03-01/a_uskrs_turnir_foto_anita_zeko.jpg Humanitarna gesta Uskrsni turnir održat će se 14. ožujka u Virovitici