Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Rakijada u Podcrkavlju

Pet čokanjčića rakije najbrže je eksirao Marko Kasapović

Tradicionalna Rakijada
1/8
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Marinela Križanović osvojila je nagradu za najnasmijanije lice Rakijade. Ove se godine žene nisu natjecale u ispijanju rakije

– Pobjeda nije došla slučajno. To su godine iskustva – rekao je kroz smijeh mladi Marko Kasapović, pobjednik natjecanja u brzom ispijanju rakije koje traži dobar želudac, tehniku i znanje kako piti. Tradicionalna, 11. Rakijada u Podcrkavlju pokraj Slavonskog Broda i ove je godine okupila mnoštvo zaljubljenika u čuvenu slavonsku šljivovicu, a samom natjecanju pristupilo je šestero najhrabrijih.

projekat Challenge IT i Turn Projekti brodske Razvojne agencije TURN i Challenge IT za pomoć poduzetnicima i nezaposlenima

Kako bi svi imali jednake šanse, organizatori su strogim pravilima propisali da desnu ruku s čokanjčićem rakije moraju držati u istoj ravnini. Najsporiji bi ispao i natjecanje se nastavljalo bez njega. Šampion Kasapović u finalu je uz bučno navijanje publike u pravom fotofinišu svoj čokanjčić eksirao za djelić sekunde brže od Mateja Dorića, pobjednika iz 2015.

– Bilo je odlično – rekao je Marko. Voditelj ga je pitao koliko dugo pije i dodao usput da se ne mora bojati prisutnog župnika jer “on je ionako novi”. Ipak, šampion se nije dao.

– Ne smijem vam to reći – odgovorio je smijući se.

Marko je član Muške pjevačke skupine znakovita imena Rakijaši, pa je i pobjedu proslavio u skladu s tim – uz bećarac i još jednu rakijicu! Nagrada je bila primjerena natjecanju – demižonka od pet litara domaće rakije. Organizatori se nadaju da će se iduće godine u konkurenciju opet vratiti i žene. Podsjetimo, pripadnice ljepšeg spola ne samo da su nastupale na Rakijadi, nego su znale i pobijediti, poput Kaptolčanke Slađane Čakalić 2012. Za utjehu, ove im je godine pripala nagrada za najnasmijanije lice Rakijade, koju je osvojila Marinela Križanović. – Kazan stari nikad se ne kvari, on veselje našem selu pravi – pjevalo se u Podcrkavlju.

Opća bolnica Slavonski Brod Energetska obnova Brodska bolnica uskoro u novom ruhu