Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganje od tri milijuna kuna

Pet manjih vodovoda stiže i u one kutinske ulice koje neće biti pokrivene Aglomeracijom

1/2
Foto: Grad Kutina
Radove u Ulici Antuna Nemčića, vrijedne oko pola milijuna kuna, obišli su čelni ljudi Grada Kutine te gradske tvrtke Moslavina d.o.o.

Pet manjih uličnih vodovoda, koji nisu obuhvaćeni planiranim projektom Aglomeracije, sagrađeno je u Kutini tijekom lanjske i ove godine. U gradnju oko 2,5 kilometra vodovoda uloženo je tri milijuna kuna.

Nova škola U Podolicama Radovi na novoj školi kreću na jesen

Uporabne dozvole

U tijeku su 482.000 kuna vrijedni radovi na 571 metar dugom distribucijskom vodovodu u Ulici A. Nemčića koje je obišao i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

– U fazi gradnje je i ulični vodovod u Ulici Gojilac u naselju Gojlo čija je vrijednost 441.000 kuna. Kad bude gotov, građani će dobiti još 512 metara distribucijskog vodovoda. Gradi se i ulični vodovod u Ulici Novo brdo, odvojak u naselju Husain, u vrijednosti 358.000 kuna čime bi se osiguralo 315 m distribucijskog vodovoda – rekao je tom prilikom gradonačelnik Zlatko Babić.

– Ishođena je uporabna dozvola za ulični vodovod u Ulici Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga gdje je za 349 metara distribucijskog vodovoda osigurano 565.000 kuna za navedene radove. Uporabna dozvola je ishođena i za ulični vodovod u Ulici Zbora narodne garde u naselju Banova Jaruga gdje su radovi procijenjeni na 430.000 kn i gdje je sagrađeno 398 metara distribucijskog vodovoda – dodao je Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Navedeni radovi nisu obuhvaćeni projektom Aglomeracije koji je vrijedan gotovo pola milijarde kuna i obuhvaća gradnju 49.588 metara i rekonstrukciju 28.814 metara cjevovoda vodoopskrbe, gradnju uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik II te gradnju 38.268 metara i rekonstrukciju 13.339 metara kanalizacijskih kolektora, kao i nadogradnju uređaja za obradu otpadnih voda.

U Kutini 40-ak mališana na listi čekanja za dječji vrtić U travnju će u OŠ Vladimira Vidrića biti mjesta za još jednu jasličku skupinu

Većina troška financirat će se iz europskih fondova. Realizacija tog projekta rezultirat će mogućnošću priključenja gotovo pet tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno s poslovnim subjektima.

Priključci na rate

– Svjesni smo da Aglomeracija ne dolazi u sva mjesta ni u sve ulice na području Grada Kutine te smo vlastitim sredstvima krenuli u navedene projekte – dodao je gradonačelnik Babić.

– Moslavina d.o.o. donijela je odluku da će svima, a posebno onima koji nisu obuhvaćeni projektom Aglomeracije, biti omogućeno da iznos cijene priključka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otplate u 12 rata. Time želimo postići da građani budu što manje financijski opterećeni.

Uloženo dva milijuna kuna Utrkama najmlađih otvorena atletska staza na stadionu

Svi građani koji se priključuju na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu plaćaju samo stvarne troškove rada i materijala kako bi ostvarili taj priključak – naglasio je Mijo Šepak, direktor Moslavine.