Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Primopredaja

Pet novih vozila za Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije

Nova vozila hitne u Zagrebačkoj županiji
Foto: Zagrebačka županija
Ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik rekao je da će po jedno vozilo za sanitetski prijevoz dobiti ispostave Zavoda u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Dugom Selu i Zaprešiću u kojem ostaje i vozilo hitne pomoći

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u ponedjeljak je dobio pet novih vozila hitne pomoći, a do kraja godine stići će još dva, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, priopćeno je iz te županije.

Poziv poljoprivrednicima Postanite dio platforme VeeMee, prvih 40 koristit će je besplatno

Ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik rekao je da će po jedno vozilo za sanitetski prijevoz dobiti ispostave Zavoda u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Dugom Selu i Zaprešiću u kojem ostaje i vozilo hitne pomoći. Dva vozila koja se očekuju bit će raspoređena u ispostave Jastrebarsko i Samobor.

Ovu godinu smo započeli i završavamo na isti način, primopredajom pet novih vozila. To potvrđuje da itekako skrbimo da djelatnici hitne medicine mogu kvalitetno obavljati svoj posao“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Podsjetio je kako su od 2014. do danas kupljena 54 vozila za potrebe Zavoda za što je izdvojeno 17,1 milijuna kuna.

Vozila Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja županije, ali i zbog toga što se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

Sjednica Stožera civilne zaštite Prihvaćen projekt kriznog komuniciranja

Kožić je rekao i kako nastavljaju s financiranjem nadstandarda hitne medicinske pomoći s obzirom da, iako su to tražili, još nije došao pozitivan odgovor o izmjeni mreže hitne medicinske pomoći.

Zagrebačka županija uz dosadašnje financiranje po jednog T1 tima u Svetom Ivanu Zelini i Ivanić-Gradu, financira po jedan tim u Zaprešiću i Samoboru za što je ukupno u proračunu osigurano gotovo 2,5 milijuna kuna.