Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Poziv poljoprivrednicima

Postanite dio platforme VeeMee, prvih 40 koristit će je besplatno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ovu platformu nabolje opisuju dva provokativna slogana: „Misliš li da znaš što jedeš?“ i „Misliš li da znaš što piješ?“

Zagrebačka županija poziva poljoprivredne proizvođače sa svog područja da se uključe na digitalnu platformu VeeMee koja u samo nekoliko klikova omogućava potrošačima da saznaju informaciju o podrijetlu proizvoda koji kupuju. Za prvih 40 poljoprivrednih proizvođača Zagrebačka županija osigurala je besplatno korištenje platforme.

Od 15. do 25. studenoga Zavirite u bogatu paletu okusa i kušajte najbolja tradicijska jela Županije

Prva je to platforma u Europi s pomoću koje kupci mogu pouzdano provjeriti podrijetlo povrća, a potrebne su im samo tri sekunde. Sve što je potrebno jest u trgovini izvaditi mobitel i skenirati QR kod na pakiranju te im se na zaslonu odmah ispisuju informaciju o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje ih je uzgojilo. Uporaba je besplatna, a ne treba skidati ni posebnu aplikaciju već je dovoljan bilo koji QR skener na mobitelu. Tako se samo jednim klikom kupci mogu izravno povezati s OPG-ovcima koji pak imaju dvije opcije za korištenje. Osnovna je besplatna i pruža informacije poput naziva, veličine, adrese i e-maila OPG-a.

Ovaj sustav ima višestruke pogodnosti za i za proizvođače i za kupce koji prilikom kupnje proizvoda mogu saznati gdje je i kako je proizveden proizvod te tko ga je proizveo. Proizvođači će, s druge strane, dobiti dodatnu vidljivost svojih proizvoda na tržištu te priliku za povećanje broja kupaca.

SUPER SNJEŽANA Prva pratilja Najuzornije hrvatske seoske žene vodi grunt, volontira, a iz gušta izrađuje i nakit

- Ovu platformu nabolje opisuju dva provokativna slogana: „Misliš li da znaš što jedeš?“ i „Misliš li da znaš što piješ?“ stoga vjerujemo da će privući znatan broj proizvođača i potrošača koji imaju pravo birati i biti informirani o proizvodima. Županija smo s najvećim brojem OPG-ova u Hrvatskoj stoga tržištu itekako imamo za ponuditi domaće, kvalitetne proizvode – izjavio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković. Svi zainteresirani registrirani proizvođači s područja Zagrebačke županije koje žele postati dio VeeMee platforme trebaju ispuniti upitnik u kojem će odgovoriti na pitanja u kojima navode detalje o svom OPG-u, proizvodima koje uzgajaju trgovačkim lancima s kojim sudjeluju...

Županija i ove godine jedina u Hrvatskoj sufinancira pregled svinja Za mjeru sprečavanja širenja trihineloze stotinu tisuća kuna