Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
SUPER SNJEŽANA

Prva pratilja Najuzornije hrvatske seoske žene vodi grunt, volontira, a iz gušta izrađuje i nakit

Foto: Zagrebačka županija
. Izbor je održan u listopadu u Ozlju, gdje je za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije

Snježana Dianežević iz Kurilovca kraj Velike Gorice, izabrana je za prvu pratilju Najuzornije hrvatske seoske žene za 2019. Župan Stjepan Kožić odlučio ju je posjetiti na njezinom “Turopoljskom gruntu” i čestitati joj na osvojenoj tituli, rekavši da je to dokaz koliko Snježana i njezina obitelj drže do turopoljskih običaja i tradicije.

Stjepan Kožić Proveden natječaj za poticanje razvoja poduzetništva u 2019. Osigurano 7,27 milijuna kuna potpore za 219 poduzetnika

– Županija niz godina kroz proračun podržava projekte kojim se čuva tradicija na ruralnim prostorima. Sredstva za razvoj sela predvidjeli smo i za iduću godinu – dodao je župan.

Uz njega, prvoj pratilji najuzornije hrvatske seoske žene čestitao je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Izbor je održan u listopadu u Ozlju, gdje je za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije.

Obitelj Snježane Dianežević u Kurilovcu je uredila „Turopoljski grunt“, na kojemu organizira prikaz negdašnjega života i običaje Turopolja.

posao javni poziv Nezaposleni mogu pokrenuti posao uz 875.000 kuna potpore Županije

Snježana, inače majka dvoje djece, članica je OPG-a koji se bavi uzgojem hrvatskoga posavca, predsjednica Etno udruge Kurilovec, a bavi se i humanitarnim radom u Udruzi žena Buševec. Voli pripremati tradicionalna jela i kolače, dok u slobodno vrijeme izrađuje nakit i tradicionalnu turopoljsku kapicu - poculicu.