Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija osigurala 425.000 eura

Pet novih vozila Zavodu za hitnu medicinu

storyeditor/2024-06-28/a_kljucevi_zavod_foto_Iva_Barcan.jpg
Foto: Iva Barčan NOVA VOZILA za izvanbolničku hitnu medicinsku pomoć te sanitetski prijevoz ukupne su vrijednosti oko 425.000 eura

Uskoro će Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije biti bogatiji za pet novih vozila za izvanbolničku hitnu medicinsku pomoć te sanitetski prijevoz, ukupne vrijednosti oko 425.000 eura. Sredstva za vozila izdvaja Virovitičko-podravska županija.

– Spašavajući živote i zdravlje stanovnika Virovitičko-podravske županije, naši su djelatnici u našim vozilima lani prešli oko 1,300.000 kilometara. Odradili su 7368 intervencija na terenu. Što se tiče sanitetskog prijevoza, u 2023. godini bilo je 18.765 prijevoza. Nama su nova vozila iznimno važna – naglasila je Lahorka Weiss, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a. Ukupno 16 novih vozila nabavila je Županija u proteklih 6 godina Zavodu za hitnu medicinu VPŽ-a. Usto, osigurala je i vozila za Dom zdravlja VPŽ-a, kao i za Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok".

– Nastavak je to ulaganja u zdravstvo, bolje uvjete rada za zdravstvene djelatnike, ali i bolje uvjete za stanovnike naše županije kako bi im briga i skrb bile što brže, dostupnije i kvalitetnije. Ne moramo posebno isticati koliko je važna brza i kvalitetna pomoć onima kojima je ona u tom trenutku najpotrebnija. Sve ovo što stvaramo, stvaramo kako bi zdravstvena skrb i briga za stanovnike naše županije bile stručne, kvalitetne, brze i sigurne. Što bolja zdravstvena skrb za sve stanovnike s područja Virovitičko-podravske županije naša je vizija, kao i svih jedinica lokalne samouprave, koje financiraju rad hitne službe, kako bi ona uvijek bila dostupna svima kojima je potrebna – naglasio je župan Igor Andrović. 

U povodu 11. obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji se obilježava 1. srpnja, u petak će se odigrati sada već tradicionalni Susret pri Kalinu Dugogodišnje prijateljstvo Tradicionalni 11. Susret pri Kalinu storyeditor/2024-06-28/PXL_250923_103749464.jpg Šibenik je najmanji grad s najviše UNESCO-ovih spomenika Prije 180 godina u Šibenik je uplovio prvi turistički kruzer Zelena zastava za objekt Antuntun Desetljeće eko projekata Djeca podigla zelenu zastavu na objektu Antuntun