Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Obilježena godišnjica rođenja Dobriše Cesarića

“Pjesnik koji nas je obilježio, zadužio i uputio”

Cesarić
Foto: Grad Požega
Osnovna škola Dobriše Cesarića već 14 godina škola provodi projekt “Cesarić u Cesariću”

Osnovna škola Dobriše Cesarića u Požegi i ove je godine nizom programa obilježila manifestaciju “Cesarić u Cesariću” u povodu 117. godišnjice rođenja velikoga hrvatskog pjesnika čije ime s ponosom nosi. Četrnaestu godinu u ovoj se školi provodi projekt kojim u različitim dramskim, literarnim i drugim radionicama te nastavnim i izvannastavnim aktivnostima žele svoje učenike upoznati s likom i djelom Dobriše Cesarića.

Zelena i plava Hrvatska ujedinile se na požeškom Vincelovu Specijaliteti Slavonije i Jadrana zamirisali Zlatnom dolinom

– Naša škola s ponosom nosi njegovo ime i kao Cesarići već 14 godina provodimo projekt “Cesarić u Cesariću”. Čitajući Cesarićevu poeziju u sklopu projekta, nametale su nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, ljubavi, a u nekoliko posljednjih godina poeziju povezujemo s glazbenom i likovnom umjetnosti – kazala je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Ovogodišnje teme bile su ples i poezija. Održane su brojne kreativne radionice, predavanja, susreti s književnicima...

– Grad ne čine ulice, trgovi, zgrade. Grad čine njegovi stanovnici, a pogotovo dragi i veliki ljudi kao što je bio Dobriša Cesarić. Svojom poezijom on nas je obilježio, zadužio i uputio na to koliko se voli svoj dom, svoj grad i domovina. Ovo je još jedan način da promoviramo ono što imamo, a to je mnogo, važno i lijepo i budimo ponosni na to – poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. 

Tradicionalni susret Puljašić: Hvala vam što ste naš grad učinili boljim Darko Puljašić novi zakon o zaštiti životinja Puljašić najavio sufinanciranje kastracije i sterilizacije kućnih ljubimaca