Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Zelena i plava Hrvatska ujedinile se na požeškom Vincelovu

Specijaliteti Slavonije i Jadrana zamirisali Zlatnom dolinom

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se više od 300 sudionika iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Istre, Zagreba pa sve do Osijeka, Vinkovaca i Vukovara

Zlatnom se dolinom u subotu širio miris tradicionalnih slavonskih specijaliteta, morskih delicija i zaboravljenih jela. Ova bogata gastronomska ponuda dio je projekta “Zeleno-plavo” koji se već dvanaestu godinu održava u Požegi, a uz pokoju kapljicu domaćeg vina obilježeno je i još jedno Vincelovo.

Branitelji Gradonačelnik poručio braniteljima: Hrvatska je priznata vašom zaslugom, hvala vam!

Plava Hrvatska prepoznala je zelenu, a Grad Požega i Požeško-slavonska županija nastavili su surađivati i pomagati svojim obrtnicima, osobito onima koji su najspremniji i koji zapošljavaju najviše radnika. Početak programa u pješačkoj zoni obilježilo je paljenje vincelovske vatre i simbolična rezidba trsa, uz bogatu ponudu slavonskih i jadranskih specijaliteta.

Promocija grada

– Drago mi je što smo i ovu godinu započeli s našim Vincelovom i projektom Zeleno–plavo koji vrlo uspješno već niz godina organiziramo u Požegi. Ovo je jedan od načina na koji možemo promovirati svoj grad, županiju, cijelu Slavoniju te pokazati sve ono bogatstvo koje imamo. Nadam se da ćemo nastaviti graditi pozitivne odnose s ostatkom Hrvatske, prvenstveno s jadranskom obalom koja ima veliki potencijal i na čijem tržištu zaista imamo što pokazati – poručio je gradonačelnik Puljašić i dodao:

Darko Puljašić Darko Puljašić, gradonačelnik Požege: 'Ostvarili smo projekte koji će još dugo biti osnova budućnosti grada'

– Moramo poraditi na povećanju proizvodnje, na kontinuiranosti proizvoda jednake kvalitete, ali i zadovoljavajuće kvantitete. S tisuću ili dvije tisuće litara vina ili mlijeka te 150 kilograma sira jednostavno nismo konkurentni – istaknuo je Puljašić, pozvavši izlagače i posjetitelje da se druže, razmijene kontakte i iskustva i pripreme se za budućnost.

Više od 300 sudionika

Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se više od 300 sudionika iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Istre, Zagreba pa sve do Osijeka, Vinkovaca i Vukovara. Svi oni predstavili su svoje autohtone domaće proizvode i tradicionalne specijalitete kojima su privukli brojne posjetitelje i razgalili im nepca.

Proglašenje Najčitatelja godine Gradska knjižnica i čitaonica Požega Dodijeljene nagrade najvjernijim čitateljima

Požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta - Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo, što je u grad na Orljavi privuklo i brojne predstavnike obrtničkih komora i udruženja obrtnika. Vinari Udruge Stjepan Koydl posjetiteljima su nudili svoja vrhunska vina.

– Ova manifestacija povezuje jadransku i kontinentalnu Hrvatsku i nudi promociju delicija iz svih dijelova Hrvatske. Posebno ističimo promociju proizvoda hrvatskog ribarstva – rekla je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak.

Manifestaciju su zajednički organizirali županijska Obrtnička komora, Grad Požege, gradska Turistička zajednica, Udruženje obrtnika Požega, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika, te HGK - Županijska komora Požega.

Laureati Poljoprivreda Lipik, Magma i Color emajl Dodijeljene ‘Zlatne kune’ najboljim poduzetnicima