Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Laureati Poljoprivreda Lipik, Magma i Color emajl

Dodijeljene ‘Zlatne kune’ najboljim poduzetnicima

Foto: Grad Požega
Zapošljavaju 100 radnika, a lani su ostvarili prihod od 43 milijuna kuna

Poljoprivreda Lipik drugi put te Magma d.o.o. i Color emajl treći put ovogodišnji su dobitnici “Zlatne kune”, prestižnog priznanja za najuspješnija trgovačka društva u 2017.

Priznanja za uspješno poslovanje i doprinos razvoju zajednice dodijeljena su u HGK Županijskoj komori Požega, a uručio ih je Ivan Škorić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore. Poljoprivreda Lipik bavi se ratarskom proizvodnjom na 1000 hektara, a zapošljavaju 30 djelatnika.

Volonteri Međunarodni dan volontera u požeškoj knjižnici Ljudi koji u slobodno vrijeme promoviraju knjigu i čitanje

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, u 2017. ostvarili su 17 milijuna kuna prihoda s 2,5 milijuna kuna dobiti. Požeška Magma afirmirani je proizvođač čeličnih konstrukcija s višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i montaži silosa i spremnika, mostova, čeličnih konstrukcija hala, skladišta....

Zapošljavaju 100 radnika, a lani su ostvarili prihod od 43 milijuna kuna. Color Grupa se uz stalno širenje lepeze proizvoda, osvajanje novih tržišta i postupni razvoj poslovanja u razdoblju duljem od 30 godina iz obrta razvila u grupaciju europskog ugleda. Lani su zapošljavali 560 radnika s ukupnim prihodom od 236 milijuna kuna.

Proglašenje Najčitatelja godine Gradska knjižnica i čitaonica Požega Dodijeljene nagrade najvjernijim čitateljima

Dodjela je održana u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega na kojoj su se susreli predstavnici svih značajnih trgovačkih društava, lokalne i regionalne samouprave te institucija.

Goste je pozdravio predsjednik Županijske komore Požega Luka Balenović, a predavanje na temu razvojne raznolikosti Hrvatske, s posebnim osvrtom na Požeško–slavonsku županiju, održao je mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske analize Hrvatske gospodarske komore.

Plesni spektakl Požeških mažoretkinja Čarolija božićne večeri okupila stotine plesača