Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Međunarodni dan volontera u požeškoj knjižnici

Ljudi koji u slobodno vrijeme promoviraju knjigu i čitanje

Volonteri
Foto: slavonski.hr
Ovo je primjer koji se može prenijeti i na druge ustanove, kaže gradonačelnik Puljašić

Gradska knjižnica i čitaonica Požega organizirala je svečano obilježavanje Međunarodnog dana volontera na kojemu su istaknuti svi volonterski angažmani iz programa knjižnice u ovoj godini.

Mrežu volontera prepoznao je i Volonterski centar Osijek pa je tako požeškoj knjižnici zasluženo pripala ovogodišnja volonterska nagrada za najbolji primjer uključivanja volontera u rad ustanove.

Hrvatska turistička zajednica osigurala je 55.000,00 kuna za ovaj projekt Postavljene ciklo stanice diljem županije

Značaj knjige i čitanja promoviralo je 39 volontera, koji svoj entuzijazam i slobodno vrijeme ulažu u knjigu i knjižničarstvo. – Volonterski program naša je ustanova počela razvijati 2015. godine. Stoga želimo istaknuti sve pojedinačne volonterske angažmane i darivati osobe koje su volontirale. U kreiranju ovog događaja željeli smo da se čuju imena osoba koje cijelu godinu, svaki tjedan volontiraju u knjižničnim stacionarima, na knjižničnim programima, ali i da se istaknu jednokratni angažmani koje imamo najviše kod srednjoškolaca – objasnila je ravnateljica požeške knjižnice i čitaonice Aleksandra Šutalo.

odvajanje otpada Novi sustav gospodarenja otpadom Požežanima će donijeti uštede

Volonterima je čestitao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. On je izrazio uvjerenje da će već iduće godine završiti radovi u novim prostorima knjižnice.

– Požega se doista ima čime ponositi i ima što pokazati. Ovo je primjer koji se može prenijeti i na sve druge ustanove. Zadovoljstvo je vidjeti vas u tolikom broju i nadam se da ćemo uskoro u knjižnici imati prave prostore 
za ovakva druženja – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Požeški limači Gradu Požegi 1,7 milijuna kuna za cjelodnevni rad vrtića