Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
ZAMJENICI GRADONAČELNIKA DUGE RESE POMAŽU DJECI I UČENICIMA

Plaće dali za računala i dječja igrališta

Foto: Duga Resa
Zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić svoju je plaću uložila u opremanje dječjih igrališta

Volontiranje je izraz jednog od osnovnih principa većine kultura na svijetu te jedan od kamena temeljaca civilnog društva, ali da volontiranje može biti i princip političkog djelovanja, dokazali su zamjenici gradonačelnika Grada Duge Rese: dr. Miroslav Furdek (HSS) i Katarina Srakočić (SDP).

Projekt Grada Duge Rese treći je najbolji projekt u Europi Vatrogascima vrhunska oprema za spašavanje za poplava ili potresa

Djeca i učenici Duge Rese su, zbog odricanja od vlastitih primanja dvoje zamjenika gradonačelnika, bogatiji za ono što im je najvažnije – računala i igrališta. Njihovim odricanjem uloženo je u najsuvremeniju digitalnu opremu koja će pripremiti mlade generacije za tržište rada budućnosti te uloženo u ono što je djeci najvažnije – igrališta. Njih su se dvoje, odmah na početku mandata, odrekli svojih gradskih plaća u korist djece i mladih u Dugoj Resi, a tijekom vremena rezultati te odluke su itekako ‘opipljivi’.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Furdek uložio je u nabavu računala i ostale informatičke opreme te opremanje kabineta za dvije osnovne i Srednju školu u gradu, a Katarina Srakočić novac je uložila u opremanje dječjih igrališta po gradskim naseljima, gdje do sada nisu postojala opremljena dječja igrališta. Računala, projektore, panoe učenici škola koriste još od lani.

Ove su pak godine uređena i opremljena dječja igrališta u mjesnim odborima Stara Sela, Petrakovo Brdo, Dvorjanci, Zvečaj, Belavići, Sveta Jelena i Belajska Vinica, gdje djeca sada imaju klackalice, tobogane i penjalice te ostalu opremu za bezbrižnu igru i druženje tijekom cijele godine.