Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Danijel Marušić sa studentima medicine

Po završetku studija povratak na rad u županiju, buduće liječnike zanima obiteljska medicina

Brodsko-posavska županija
Foto: Brodsko-posavska županija
Svrha sastanka bilo je upoznavanje s problemima, željama i prijedlozima studenata s prebivalištem u BPŽ-u radi poboljšanja uvjeta rada

Sva vrijedna oprema ne vrijedi ništa ako ne postoji liječnik koji će je koristiti – poručio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić domaćim studentima medicine. On je u Slavonskom Brodu održao radni sastanak sa studentima medicinskih fakulteta s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji i ravnateljima zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač.

Brodsko-posavska županija Energetska obnova Za devet škola 27 milijuna kuna

Intelektualna elita

Svrha sastanka organiziranog na prijedlog županijskog Savjeta za zdravlje bila je upoznavanje s problemima, željama i prijedlozima studenata radi poboljšanja uvjeta koje Županija i zdravstvene ustanove mogu pružiti mladom liječniku i čovjeku koji se po završetku obrazovanja odluči vratiti u Brodsko-posavsku županiju.

– Vi ste intelektualna elita, oni od kojih se očekuje kreiranje ne samo zdravstvenih politika nego i sudjelovanje u poboljšanju svih društvenih tijekova. Svjestan sam da svi vi možete birati sredinu u kojoj ćete nastaviti svoju profesionalnu karijeru. Zato vas pozivam da kažete koje uvjete trebamo osigurati da biste ostali živjeti i raditi ovdje i što očekujete od budućeg radnog mjesta, a mi ćemo primjedbe pokušati uvažiti – rekao je Marušić te naglasio da Županija i zdravstvene ustanove provode projekte kojima će uvjete rada i opremu približiti europskim.

Zamjenik župana Damir Mirković govorio je o nastojanjima Županije i zdravstvenih ustanova da se kroz realizaciju projekata “Kraći put do zdravlja”, razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu i energetske obnove javnih zgrada u zdravstvu poboljšaju uvjeti rada liječnicima.

– U tijeku je nabava sofisticirane zdravstvene opreme i uređaja koji će osigurati ne samo bržu i kvalitetniju dijagnostiku već i osobni stručni i znanstveni razvoj liječnika jer zdravstvene ustanove u našoj županiji su i znanstvena baza Medicinskog fakulteta u Osijeku – istaknuo je Mirković.

Ravnatelji brodske i novogradiške bolnice, domova zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu i drugih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač županija studentima su prezentirali mogućnosti i specifičnosti rada u svakoj pojedinoj ustanovi te ih pozvali na suradnju i ostanak u ovom dijelu Slavonije.

Maksimalno zalaganje

Tridesetak studenata, koliko ih je prisustvovalo sastanku, u raspravi je pokazalo velik interes za ostanak u zdravstvenom sustavu Brodsko-posavske županije, a domaćine je posebno razveselio njihov interes za rad u obiteljskoj medicini na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Marušić i Mirković obećali su maksimalno zalaganje za poboljšanje uvjeta rada u zdravstvenom sustavu, te pozvali prisutne studente i one koji zbog obveza na fakultetima nisu sudjelovali u radu sastanka da se obrate zdravstvenim ustanovama i Županiji sa svim pitanjima koja imaju kao bi zajednički zdravstveni sustav učinili dostupnijim pacijentu.

Voda iz Save navodnjavat će plodna slavonska polja Projekt gradnje sustava navodnjavanja vrijedan 45,3 milijuna kuna San orubičkih povrtlara napokon se ostvaruje nakon 11 godina čekanja