Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
„U zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja“

Pobjednici 1. turističkog kviza su Mali Moslavci

Foto: Grad Kutina
Turistička zajednica nastavit će organizirati ovaj kviz za osnovce

Pobjednici 1. Turističkog kviza „U zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja“ za učenike trećih razreda osnovne škole Kutine su učenici OŠ Zvonimira Franka Kutina, ekipa „Mali Moslavci“. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Stjepana Kefelje „Kefeljići“, a 3. mjesto ekipa OŠ Vladimira Vidrića „Lonjski Vidrići“.

Razvijeni sustav odvojenog prikupljanja otpada upozorio i na probleme 'Otkupne cijene prikupljene plastike, stakla i papira na tržištu ne pokrivaju ni troškove prijevoza do odlagališta'

Četvrto mjesto osvojila je ekipa OŠ Mate Lovraka „Lovrakovci“, a peto ekipa OŠ Banova Jaruga „Ekolozi“. Rezultat je to aktivnosti Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece, koje su proveli u suradnji s OŠ Zvonimira Franka i Turističkom zajednicom Grada Kutine.

Svaka osnovna škola prijavila je ekipu od šest učenika sastavljenu od predstavnika svih odjela trećeg razreda. Pitanja u kvizu bila su prilagođena dobi natjecatelja, a sudionicima i mentorima gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uručio je priznanja i nagrade.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

– TZG Kutine osmislila je kviz i pitanja s ciljem boljeg upoznavanja djece s turističkim atrakcijama i znamenitostima Kutine i okolice.

Nastavit ćemo ga provoditi jer će sigurno doprinijeti boljoj informiranosti kutinske djece o turističkoj ponudi našeg kraja. Vjerujemo da su djeca i najbolji budući promotori naše destinacije – poručili su iz Turističke zajednice Grada Kutine. Pobjedničku ekipu OŠ Zvonimira Franka, pod vodstvom Biljane Šimunec, činili su Tia Križanec 3.a, Gabrijela Cvetić, Filip Knežević i Venio Vujanović iz 3.b, te Leona Pakšica i Martina Cerovski iz 3. razreda PŠ Ilova.

Održana Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Iako je novca manje, programi idu po planu