Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice

Iako je novca manje, programi idu po planu

Foto: Dugoselska kronika
Izabrani su i novi članovi izborne skupštine na četiri godine

Unatoč rebalansu proračuna zbog kojega je za Turističku zajednicu Dugo Selo na raspolaganju ostalo 200.000 kuna manje, Grad će i ove godine po programu održati sve planirane manifestacije.

Nenad Panian Gradonačelnik se očitovao nakon sjednice Gradskog vijeća: Sad je najbolje vrijeme za kreditno zaduženje

Održana je, naime, Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela, na kojoj se raspravljalo o izmjenama programa rada i financijskog plana organizacije. Ranijom sjednicom Skupštine za Turističku zajednicu bilo je 673.000, dok je rebalansom ostalo 473.000 kuna. Prihodi iz proračuna grada sada iznose 250 umjesto planiranih 450 tisuća kuna, a za programske aktivnosti izdvojeno je 250 tisuća kuna. Navedena ušteda ostvarit će se, javljaju iz Grada, umanjenjem sredstava za Martinje za 100.000 kuna te umanjenjem sredstava za zaposlene za 100.000 kuna.

No, unatoč tome, gradonačelnik Nenad Panian obećao je da građani to neće osjetiti na svojoj koži.

Dodijeljena sredstva za projekte dugoselskih udruga Za kulturu i humanitarne djelatnosti 785.000 kuna

– Najviše ćemo se koncentrirati na Stara jela iz Dugoga Sela i Martinje, to su najvažnije manifestacije Grada Dugog sela, a sve ostale uz pomoć udruga i građana ćemo po programu napraviti – kazao je gradonačelnik, naglasivši kako je Dugo Selo ipak jedini grad u Hrvatskoj koji nema direktora Turističke županije.

Panian je, naime, po funkciji gradonačelnika ujedno i predsjednik TZ-a, kao i predsjednik Skupštine, zajedno s drugim članovima.

– To što kao jedini grad u Zagrebačkoj županiji nemamo direktora TZ-a veliki nam je minus. Ali, svim djelatnici grada uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta, hvala na pomoći – rekao je.

Na Izbornoj skupštini su također izabrani i novi članovi TZ-a, kao i Skupštine, a birali su se na mandat od četiri godine.

Na županijskoj razini organizator Lidrana prvi je put bila Srednja škola Dugo Selo Dugo Selo bilo je domaćin županijskog Lidrana Nenad Panian: Mladi, ulažite u svoje obrazovanje!