Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Položeni vijenci

Počast i vječna zahvalnost hrvatskim braniteljima

Foto: Osječko-baranjska županija Položeni vijenci

U povodu Dana Osječko-baranjske županije ispred križa kod kapelice Kraljice mira u Osijeku položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Počast i zahvalnost za njihovu žrtvu izrazili su članovi izaslanstva Županije na čelu s obnašateljem dužnosti župana Matom Lukićem, Grada Osijeka, PU osječko-baranjske i Hrvatske vojske te udruga hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

– Hrvatski branitelji su temelj hrvatske države i Osječko-baranjske županije i upravo zato smo im i danas odali počast. Položili smo vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvale što smo danas ovdje, što živimo u slobodnoj županiji i našoj domovini. Ove godine obilježavamo 31. godišnjicu osnivanja Županije, a 2. lipnja je odabran za Dan naše županije jer je prije 27 godina održana povijesna prva sjednica Županijske skupštine u Belom Manastiru. Taj dan smo odabrali kao znak zahvalnosti hrvatskim braniteljima za svu žrtvu za našu slobodu, za koju su najzaslužniji, kao i za cjelovitost i suverenitet naše domovine i županije. Upravo zbog toga jamčimo i obećavamo da ćemo njihovu žrtvu i sve što su napravili za našu domovinu prenositi mlađim generacijama – rekao je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana OBŽ.

– Bez njih danas ni ne bismo mogli pričati o razvoju grada Osijeka, stajati ispod hrvatskog stijega i mi smo im, ali i sve buduće generacije za to vječno zahvalni – poručio je osječki dogradonačelnik Dragan Vulin. 

 

storyeditor/2024-06-07/obz11.jpg Projektna dokumentacija za izgradnju novog KBC-a Osijek je gotova Gospodarski iskorak, dolazak investitora i rekordna zaposlenost u županiji storyeditor/2024-06-07/nagrade17.jpg Zahvala zaslužnima Uručena najviša priznanja Osječko-baranjske županije osječko-baranjska županija 'Sport ispravlja nepravilnosti i nosi važne životne lekcije'