Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U novom ruhu uskoro će zasjati ukupno devet objekata

Počela energetska obnova stadiona u Buku i još triju zgrada, sredstva osigurana iz fondova EU

Energetska obnova SRC-a Buk trebala bi biti završena do 1. rujna
1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U Buku u sklopu energetske obnove radi se izmjena krova, fasade, stolarije te ugradnja kotla na pelete, rekla je gradonačelnica Antonija Jozić

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa zamjenikom Domagojem Katićem obišla je radove na energetskoj obnovi Sportsko-rekreacijskog centra Buk, odnosno stadiona Nogometnog kluba BSK. Vrijednost investicije je 550 tisuća kuna, a izvođač radova je lokalna tvrtka Graditeljstvo Stehlik. Riječ je o četvrtom gradilištu na kojem se provodi energetska obnova, uz još tri na kojima su radovi već započeli. Sada predstoji postupak javne nabave za još pet objekata, što se očekuje do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

Ugovor “težak” gotovo milijun eura Nova gradska tržnica otvara se idućeg proljeća

– Konkretno, ovdje u Buku u sklopu energetske obnove radi se izmjena krova, fasade, stolarije te ugradnja kotla na pelete. Vjerujem da će i nogometni klub Buk koji se natječe u Prvoj županijskoj ligi biti zadovoljan nakon provođenja ove rekonstrukcije – kazala je gradonačelnica.

Ona je dodala da će na stadionu u Buku biti učinjeno i postavljanje rasvjete na pomoćnom terenu kao i elektroinstalacija u samom objektu, za što su sredstva u iznosu od oko 60 tisuća kuna osigurana u gradskom proračunu. Energetska obnova SRC-a Buk trebala bi biti završena do 1. rujna.

Jedan je to od devet objekata na pleterničkom području koji će se obnoviti tijekom dvije godine, a sredstva su osigurana iz europskih fondova. Iz Grada napominju da će se obnova tih devet zgrada rasporediti na dvije godine zato što je građevinski sektor prezaposlen, pa kada im se i pošalje upit za ponudu, iz tvrtki poručuju kako ne mogu odgovoriti jer već imaju ugovorene poslove.

Javni poziv Milijun kuna novih potpora poduzetnicima: Korak dalje u razvoju gradskog gospodarstva

– Pričekat ćemo jesen. Poznato je da je opseg poslova koje izvode građevinci preko zime uglavnom manji, pa se nadamo da ćemo tada dobiti ponude – ističe gradonačelnica.

Osim u Buku, trenutačno se radi na obnovi sportsko-rekreacijskog centra u Kuzmici, Centra hrvatskih branitelja u Pleternici te društvenog doma u Blacku. U ovom ciklusu slijedi još obnova vatrogasnih domova u Požeškim Sesvetama, Sulkovcima i Buku te društvenih domova u Bilicama i Zarilcu.

– Ima još objekata koje treba energetski obnoviti i za njih pripremamo projektnu dokumentaciju. Očekujemo raspisivanje novog natječaja za dodjelu sredstava u jesen ili zimu pa ćemo se prijaviti, primjerice za vatrogasni dom u Frkljevcima i druge vatrogasne domove koje nismo uspjeli pripremiti za ovaj natječaj – zaključila je gradonačelnica Jozić. 

izbor Okućnica obitelji Mikić proglašena najljepšom u Pleternici