Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Vrijednost 24 milijuna kuna

Počela treća faza obnove Lječilišta Velog Lošinja

1/5
Foto: Facebook Grada Malog Lošinja
Dosad su u sklopu obnove tog lječilišta rekonstruirani bivši dvorac habsburškog nadvojvode Karla Stjepana, današnja Villa Elisabeth, vanjski vodovodni, kanalizacijski, energetski, hidrantski i telekomunikacijski kanali te Medicinski trakt - Centar zdravlja Magnolija, koji je i nadograđen

U Lječilišnom centru Velom Lošinju počela je treća faza obnove te zdravstvene ustanove, vrijedna 24 milijuna kuna, izvijestila je Primorsko-goranska županija.

Ulaganjem u komunalnu infrastrukturu raste kvaliteta života na otocima na Malom Lošinju Prva dionica vrijednog projekta aglomeracije je od Osora do Nerezina

Treća faza obnove Lječilišnog centra Velog Lošinja obuhvaća radove na objektima Park 2 i kuhinji, što će omogućiti bolju kvalitetu rada i pruženih usluga u pripremi i usluživanju hrane. 

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je prigodno da je obnova Lječilišnog centra Velog Lošinja jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva Primorsko-goranske županije. Cilj je brendiranje same ustanove, otoka Lošinja i regije Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma.

- Ovime pokazujemo da nam, neovisno i o ovim neizvjesnim vremenima, kontinuirano ulaganje u kvalitetu usluga naših zdravstvenih ustanova ostaje prioritet - rekla je zamjenica primorsko-goranskog župana.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić pohvalila je suradnju sa Županijom i njezinim ustanovama.

Projekt vrijedan oko 5,8 milijuna kuna Dogradnjom lukobrana u Luci Rovenska do novih vezova

- U ovo neizvjesno vrijeme, kada ni gospodarstvo ni gradovi i županije nisu sigurni kolike će posljedice ostaviti koronavirus, to što Županija nastavlja s ovim projektom budi nadu u bolju budućnost. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikih ulaganja u naše lječilište, što me posebno veseli jer upravo revitalizacijom ove ustanove te proširenjem njezinih kapaciteta, kao i dizanjem kvalitete usluga stvaraju se osnovne pretpostavke za vraćanje reputacije koju je ovaj centar imao prije više od 125 godina, još od kraja 19. i početka 20. stoljeća - rekla je Kučić.

Ravnateljica Lječilišnog centra Velog Lošinja Renata Žugić istaknula je kako će se nakon završetka radova u restoranu osigurati dovoljno sjedećih mjesta za sve korisnike ustanove, pristupačnost osobama s teškoćama u kretanju, topla veza između objekata Park 2 i Villa Elisabeth, skladišni prostori za namirnice te odgovarajuće radne prostorije za djelatnike uprave i računovodstva. Omogućit će se i puna primjena HACCP-a standarda i dobit će se dodatnih devet smještajnih jedinica za korisnike ustanove, stoji u priopćenju Primorsko-goranske županije.

Grad Mali Lošinj nastavlja s brigom za mališane i daje novac za svako rođeno dijete u obitelji Za treće dijete 11.000 kn, za svako iduće iznos se uvećava za 5000 kuna

Dosad su u sklopu obnove tog lječilišta rekonstruirani bivši dvorac habsburškog nadvojvode Karla Stjepana, današnja Villa Elisabeth, vanjski vodovodni, kanalizacijski, energetski, hidrantski i telekomunikacijski kanali te Medicinski trakt - Centar zdravlja Magnolija, koji je i nadograđen.