Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
OPĆA BOLNICA VIROVITICA

Počele narudžbe za pregled MR-om, u bolnicu stiže šest novih specijalizanata

Foto: Virovitičko-podravska županija
Riječ je o dva specijalizanta ginekologije te specijalizantima anesteziologije, otorinolaringologije, neurologije i dječje te adolescentne psihijatrije

U Opću bolnicu Virovitica stigla je nova oprema u vrijednosti gotovo 26 milijuna kuna. Riječ je o pedijatrijskoj, kirurškoj, internističkoj i oftalmološkoj opremi kupljenoj kroz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija.

Tehnološko-inovacijski centar Ministarstvo znanosti odobrilo projekt vrijedan 17,6 milijuna kuna Gradit će se Tehnološko-inovacijski centar Virovitica

Sam projekt dogradnje i opremanja dnevnih bolnica vrijedan je 50 milijuna kuna odobrenih u stopostotnom iznosu te predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Opseg posla povećala je i nova magnetska rezonanca za koju su krenule narudžbe pacijenata.

– Nabavkom uređaja za magnetsku rezonancu od 18. ožujka započeli smo s dijagnostikom, a od 20. ožujka zaprimamo narudžbe za preglede putem “crvene uputnice”. Dinamika naručivanja je od 20. u tekućem mjesecu za sljedeći mjesec, do popune termina. Na taj način smo si omogućili bolju kontrolu nad listama čekanja, s obzirom da pored tzv. “vanjskih” pacijenata, konstantno radimo i preglede za pacijente koji su hospitalizirani u našoj bolnici – rekao je ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević.

Igor Andrović Potpisan ugovor Gradit će se dnevna bolnica u Virovitici

– U prva dva mjeseca smo ostvarili mjesečnu realizaciju od 110 posto. Sva nova oprema koja je postavljena u našoj bolnici, zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Vladi Republike Hrvatske, nudi bolju uslugu našim stanovnicima i svima onima koji gravitiraju našoj bolnici – dodao je Blažević.

Ravnatelj Blažević najavio je i novosti u radu oftalmološke ambulante.

– Kako bi ponudili bolju uslugu našim stanovnicima, od 1. travnja, a s obzirom na to da imamo dovoljan broj liječnika, krećemo s popodnevnim radom oftalmološke ambulante, koja će ponedjeljkom i srijedom raditi od 11 do 19 sati. Osim toga, radimo i na daljnjem privlačenju liječnika u Opću bolnicu Virovitica, pa tako u našoj bolnici imamo šest novih specijalizanata – rekao je ravnatelj dodavši da je riječ o dva specijalizanta ginekologije te specijalizantima anesteziologije, otorinolaringologije, neurologije i dječje i adolescentne psihijatrije.

Uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna 10 milijuna kuna za potpuno uređenje Bolnica dobila prostor za dijagnostiku magnetne rezonance