Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Kapaciteti već popunjeni

Početkom godine izgradnja 4000 četvornih metara Tehnološkog parka

Foto: Grad Varaždin
Direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec ističe da će oko 10 milijuna kuna stajati gradnja, a oko tri milijuna opremanje

Početkom iduće godine počet će izgradnja novih 4077 četvornih metara Tehnološkog parka, a završetak radova predviđen je u srpnju 2020. godine. Projekt je vrijedan 16,5 milijuna kuna i financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec ističe da će oko 10 milijuna kuna stajati sama gradnja, oko tri milijuna će trebati za opremanje, a ostalo za operativu. U novom dijelu TP-a bit će mjesta za smještaj 45 tvrtki s 250 do 300 zaposlenika.

Varaždin Akademija za poduzetništvo 'Svi zajedno potrudit ćemo se od Varaždina napraviti grad koji uči'

– Imamo jako puno tvrtki koje zanima širenje Tehnološkog parka, tako da je i novih 4077 četvornih metara prostora koje ćemo sada dograditi već popunjeno. Za razliku od ostatka Hrvatske, koji muku muči s investicijama, mi nemamo dovoljno prostora. Odmah uz ovu dogradnju koja je osigurana, u vrijednosti od 17 milijuna kuna, u suradnji s državom krećemo u projekt bivšeg Varteksova kompleksa – najavio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Pregovori s državom već su započeli i dobivena je, ističe, usmena privola ministra Zdravka Marića da se cijeli kompleks bivšeg Varteksova restorana prepusti Tehnološkom parku.

– Tamo bismo odmah nastavili ovaj projekt jer imamo još sedam tvrtki koje u ovom trenutku čekaju da uđu u Tehnološki park – dodao je gradonačelnik Čehok. Projekt TP-a pokrenut je, podsjetio je, 2005. godine.

Varaždin Infrastruktura 21. stoljeća Varaždinci na svjetlovodnoj "autocesti budućnosti"