Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor za energetsku obnovu

Počinje obnova virovitičkog "sportskog hrama" – dvorane Tehničke škole u Virovitici

Foto: Kristijan Toplak
Stvorit će se zdravije okruženje i ugodniji boravak, kako učenicima koji koriste dvoranu tako i brojnim sportašima, ističe župan Andrović

Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici mjesto je najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Tu su rukometašice tadašnjeg TVIN Trgocentra triput igrale Finale Kupa Hrvatske, finale Prvenstva Hrvatske, osvojene su mnogobrojne medalje u karateu dok je tatamijem vladala Mirna Šenjug… Najznačajnije sportsko zdanje, koje je otvoreno 1987., dobit će novu perspektivu.

U Centru će biti multimedijalni prostor, suvenirnica, smještajni kapaciteti, 5D kino Prekogranična suradnja s Mađarima Projekti vrijedni 50 milijuna kuna

Ušteda 50 posto

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je ugovor o energetskoj obnovi zgrade sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici. Ugovor je potpisao Zdravko Slavić, u ime Slavić inženjeringa iz Virovitice, dok će stručni nadzor provoditi King Art Studio Virovitica.

Projekt je vrijedan 6,2 milijuna kuna, od čega su 3,4 milijuna stigla iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je drugo posredničko tijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Radovi će početi ovaj ili idući mjesec, a završetak im se očekuje u roku od 15 mjeseci.

Voda je poplavila ceste, ali i poljoprivredne površine Općine Nova Bukovica, Mikleuš i Zdenci Župan Igor Andrović obišao poplavljena područja

– Poklon je to sportašima, učenicima, svim korisnicima sportskog hrama virovitičkog sporta. Svrha projekta je da se energetskom obnovom dvorane osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje od najmanje 50 posto na godišnjoj razini, a pritom će se smanjiti štetna emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak, kako učenicima koji pohađaju Tehničku, Industrijsko-obrtničku i Strukovnu školu i svi koriste ovu dvoranu, tako i brojnim sportašima – podcrtao je župan Andrović.

Projektom energetske obnove predviđene su četiri građevinske mjere, odnosno dodavanje, obnova i zamjena dijelova omotača grijanog dijela zgrade, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije, zatim zahvati na elektroinstalacijama – zamjena postojećeg sustava rasvjete, te strojarske mjere, konkretnije ugradnja uređaja za mjerenje potrošnje vode i ugradnja mjerača toplinske energije.

Ministarstvo odobrilo Ponovno upis drvodjeljskih tehničara dizajnera

Jedan od četiri projekta

Trenutačno zgrada spada u energetski razred C, dok će završetkom projekta biti svrstana u energetski razred B. Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Jedan je ovo od četiri velika energetska projekta kojima je nositelj Virovitičko-podravska županija, a slijede energetske obnove OŠ Suhopolje i sportske dvorane OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te zgrade OŠ Petra Preradovića Pitomača.

radovi Županija je ugovorila 1,2 milijarde kuna iz Europske unije Sagrađeno 11 vrtića, otvorena 
nova radna mjesta, opremljena bolnica, obnovljena kanalizacija