Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
postavljanje javne rasvjete

Pod rasvjetom je oko 80 kilometara virskih cesta i ulica

Foto: Grad Biograd na Moru
Dosad je ovim projektom, kako navode s Vira, već riješeno 110 rasvjetnih tijela od Kolodvora do Radovanjice

Velikim projektom postavljanja javne rasvjete, odnosno modernizacije postojeće javne rasvjete i postavljanja takozvanog visokoenergetskog učinkovitog izvora svjetla, komunalno poduzeće Vir održavanje postupno će, kako najavljuju iz Općine Vir, osvijetliti većinu ulica na otoku.

U program građenja javne rasvjete s iznosom od 2,5 milijuna kuna u 2019. godini uključene su ulice u naseljima Prezida Miljkovica, Biskupljača, Kozjak, Luka Pedinka i Žitna, dok će se još ukupno pola milijuna kuna izdvojiti za javnu rasvjetu od Virskog mosta do Centra.

Sjednica Općinskog vijeća Općine Vir Gotovo 30 milijuna kuna za projekte komunalne infrastrukture

– Do kraja ožujka novom rasvjetom riješit ćemo ulice u naseljima Prezida, Miljkovica i Luka, odnosno ulice duž Starog puta od uvale Radovanjice do izlaza na cestu D-306. Naručeno je 200 LED rasvjetnih tijela, pa ćemo vrlo brzo početi s postavljanjem – kaže inženjer Ivica Pavlović iz komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ koje izvodi projekt postavljanja javne rasvjete na otoku Viru.

Dosad je ovim projektom, kako navode s Vira, već riješeno 110 rasvjetnih tijela od Kolodvora do Radovanjice, pa će skorim postavljanjem nove rasvjete do ceste D-306, nešto više od 300 visokoenergetskih učinkovitih izvora svjetla snage 19-36 vati obasjavati ulice.

Trenutačno na Viru s novom i ranije postavljenom javnom rasvjetom ima 2300 rasvjetnih tijela ili oko 80 kilometara ulica i cesta pod rasvjetom, a do 2021. godine i realizacije projekta modernizacije ukupno će na otoku svijetliti više od 3000 tijela javne rasvjete.

Tradicionalna akcija Darovali 64 doze krvi i prikupili 1000 kuna za Zakladu Ana Rukavina

– Projekt javne rasvjete za cijeli otok Vir u fazi je ishođenja građevinske dozvole koja je pred skorim dobivanjem. Time ćemo riješiti 19 kilometara javne rasvjete, a u planu je i dodatnih 12,5 kilometara kojima ćemo obuhvatiti sve ulice koje nisu bile projektno obrađene i za koje nije bilo građevinske dozvole. Tada ćemo imati 95 posto ulica s građevinskom dozvolom za javnu rasvjetu – istaknuli su s Vira izjavu inženjera Pavlovića.