Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt vrijedan 457.000 eura provodi se u suradnji s partnerima iz četiri države

Podaci o katastrofama stizat će u moderni IT sustav

Foto: Zagrebačka županija
Podatke potrebne za uspješnu pripravnost na katastrofe i izvanredne situacije prikupljat će vatrogasci, centri 112, hitna pomoć

Zagrebačka županija koordinator je 457.000 eura vrijednog europskog projekta iz područja civilne zaštite pod nazivom “COMMAND d”. Osim Županije kao koordinatora, na ovom projektu, za koji EU osigurava 84,68 posto ukupnih sredstava, sudjeluju i partneri iz gradova iz četiri države: Tirana (Albanija), Tuzla (BiH), Skopje (Sjeverna Makedonija) te Podgorica (Crna Gora).

Distributivni centar dobiva jedinstven uređaj u Hrvatskoj Stiže stroj za sortiranje bobičastog voća vrijedan 1,6 milijuna kuna

Završetkom projekta Zagrebačka županija imat će potpuno funkcionalan zapovjedno-operativni informatički sustav upravljanja podacima o katastrofama i izvanrednim situacijama. Radi se o IT-platformi koja će imati mogućnost prikupljanja, analize i razmjene svih podataka bitnih za uspješnu pripravnost na katastrofe i izvanredne situacije na lokalnoj razini. Ovi podaci prikupljat će se u zajedničku cjelinu na razini Zagrebačke županije i ostalih partnera, a prikupljat će ih centri 112, vatrogasne službe, hitna medicinska pomoć, agencija za vode te ostali izvori.

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MASTERPLAN PROMETNOG SUSTAVA Jednom kartom na vlak i bus kroz 2 županije i Zagreb

Podaci će se koristiti za procjenu rizika i GIS simulacije. Sve stečeno znanje i iskustvo, što je najvažnije, moći će se podijeliti u suradnji s drugim županijama, gradovima i općinama u Hrvatskoj i izvan nje.