Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Izvrsni turistički rezultati

Podstrana bilježi turistički rast: 4 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja

Foto: Općina Podstrana
Načelnik Podstrane Mladen Bartulović posjetio je općinsku Turističku zajednicu i s djelatnicama prokomentirao dosadašnju uspješnu turističku sezonu

Podstrana i ove sezone bilježi izvrsne turističke rezultate! U to se uvjerio i načelnik općine Mladen Bartulović koji je posjetio Turističku zajednicu Podstrane.

– S djelatnicama TZ-a općine Podstrana prokomentirao sam dosadašnju uspješnu turističku sezonu, kao prošla i nadolazeća događanja u sklopu Kulturnog ljeta te niz svakodnevnih aktivnosti kojih imamo pregršt u ovo ljetno vrijeme – rekao je Bartulović.

Kulturno ljeto Podstrana Dobro jutro, more – književna večer u čast bardovima Pupačiću, Ivaniševiću, Kaštelanu i Milićeviću

Atraktivne šetnice

Prema podacima sustava eVisitor od 1. siječnja do 31. srpnja ostvareno je 77.055 dolazaka i 357.394 noćenja. U odnosu na isto razdoblje lani Podstrana bilježi rast dolazaka od 4 posto i 2 posto noćenja.

– I još jedan hvalevrijedan podatak, na današnji dan u Podstrani je registrirano 10.005 ležajeva – kaže Bartulović.

Usporedbe radi, prošle su godine raspolagali sa 7800 ležajeva.
Podstrana je definitivno postala turistička destinacija, i to ne samo zahvaljujući svojoj perjanici, hotelu Le Meridian Lav, visokokategorniku s čak pet zvjezdica. Sve je više kvalitetnog privatnog smještaja, pa čak i luksuznih vila s bazenima koje su iznimno tražene i atraktivne među turistima. Blizina Splita i atraktivne novouređene šetnice, biciklističke staze i plaže Podstranu čine iznimno atraktivnim odredištem, ne samo za turiste već i za brojne Splićane.

Sadržajno Kulturno ljeto 2019. u Podstrani Ribarske večeri uz Ivana Zaka, Johnnyja Gitaru i Dalmatino, fado, poetske recitale, smotru klapa, orgulje i vječne melodije

Novi sadržaji

– Uredili smo obalu, veliki projekt davno započet konačno je priveden kraju. Devedesetih godina
počelo se nasipati more i danas tu pravimo najljepšu šetnicu i obalu na Jadranu. Koštala je 20 milijuna kuna koje smo dobili iz europskih fondova. Riječ je o izvanproračunskim sredstvima, što znači da građane Podstrane nije stajala ništa – govori Bartulović.

Najavljuje i nastavak uređenja koji slijedi, od lučice Strožanac do hotela Lav, vrijedan 40 milijuna kuna. Dio sredstava već su povukli. Riječ je o cjelovitom projektu, završetkom kojega će Podstrana imati ne samo uređene plaže s tuševima i svim ostalim sadržajima, već i sportske terene, zelene površine, veliko parkiralište, iznimno atraktivnu biciklističku stazu. Sve je više i uslužnih sadržaja, kao i kvalitetnih ugostiteljskih objekata.

Obilježen Dan Općine Podstrana, blagdan svetog Ante Novu školu i sportsku dvoranu gradit ćemo kod zgrade Općine, na 9000 kvadrata