Podstrana i ove sezone bilježi izvrsne turističke rezultate! U to se uvjerio i načelnik općine Mladen Bartulović koji je posjetio Turističku zajednicu Podstrane.
– S djelatnicama TZ-a općine Podstrana prokomentirao sam dosadašnju uspješnu turističku sezonu, kao prošla i nadolazeća događanja u sklopu Kulturnog ljeta te niz svakodnevnih aktivnosti kojih imamo pregršt u ovo ljetno vrijeme – rekao je Bartulović.
Atraktivne šetnice
Prema podacima sustava eVisitor od 1. siječnja do 31. srpnja ostvareno je 77.055 dolazaka i 357.394 noćenja. U odnosu na isto razdoblje lani Podstrana bilježi rast dolazaka od 4 posto i 2 posto noćenja.
– I još jedan hvalevrijedan podatak, na današnji dan u Podstrani je registrirano 10.005 ležajeva – kaže Bartulović.
Usporedbe radi, prošle su godine raspolagali sa 7800 ležajeva. Podstrana je definitivno postala turistička destinacija, i to ne samo zahvaljujući svojoj perjanici, hotelu Le Meridian Lav, visokokategorniku s čak pet zvjezdica. Sve je više kvalitetnog privatnog smještaja, pa čak i luksuznih vila s bazenima koje su iznimno tražene i atraktivne među turistima. Blizina Splita i atraktivne novouređene šetnice, biciklističke staze i plaže Podstranu čine iznimno atraktivnim odredištem, ne samo za turiste već i za brojne Splićane.
Novi sadržaji
– Uredili smo obalu, veliki projekt davno započet konačno je priveden kraju. Devedesetih godina počelo se nasipati more i danas tu pravimo najljepšu šetnicu i obalu na Jadranu. Koštala je 20 milijuna kuna koje smo dobili iz europskih fondova. Riječ je o izvanproračunskim sredstvima, što znači da građane Podstrane nije stajala ništa – govori Bartulović.
Najavljuje i nastavak uređenja koji slijedi, od lučice Strožanac do hotela Lav, vrijedan 40 milijuna kuna. Dio sredstava već su povukli. Riječ je o cjelovitom projektu, završetkom kojega će Podstrana imati ne samo uređene plaže s tuševima i svim ostalim sadržajima, već i sportske terene, zelene površine, veliko parkiralište, iznimno atraktivnu biciklističku stazu. Sve je više i uslužnih sadržaja, kao i kvalitetnih ugostiteljskih objekata.