Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Sadržajno Kulturno ljeto 2019. u Podstrani

Ribarske večeri uz Ivana Zaka, Johnnyja Gitaru i Dalmatino, fado, poetske recitale, smotru klapa, orgulje i vječne melodije

1/3
Foto: Općina Podstrana
Bogat program odvija se na više lokacija, a potrajat će sve do 31. kolovoza

Spoj glazbenog i kulinarskog užitka prokušani je recept koji preko ljeta svojim gostima i domaćem stanovništvu nude u Općini Podstrana, u kojoj traje Kulturno ljeto, niz manifestacija od lipnja do kraja kolovoza. Nakon već tradicionalne manifestacije "Za poljičkim stolom", na kojoj se poslužuju jela s tradicionalnog pučkog jelovnika spravljena na vatri od morskih i težačkih plodova Gornjih i Donjih Poljica, s neizostavnim poljičkim soparnikom, posljednjeg petka u srpnju na rasporedu je "Ribarska večer".

Kino pod zvijezdama pun pogodak S dekicom u ljetno kino usred gradskog parka

Za glazbeni dio programa pobrinut će se pjevač Ivan Zak kojem će to biti prvi nastup u toj općini. – Podstranske ribarske večeri svakog se Kulturnog ljeta organiziraju po nekoliko puta i na različitim lokacijama – u Strožancu, Svetom Martinu, Grljevcu i Mutograsu, i svakako su među najposjećenijim večernjim okupljanjima. Za stolovima se poslužuju jela iz ribarske kuhinje, spravljena na tradicionalni način od svježeg morskog ulova i probranih namirnica mjesnoga podrijetla, o čemu računa vode iskusni podstranski kuhari i kuharice – kažu organizatori iz Turističke zajednice.

Program u petak počinje u 21 sat. Već u nedjelju u Strožancu u 21 sat koncert na orguljama održat će don Ivan Urlić.

U utorak 30. srpnja u ljetnikovcu Cindro moći će se poslušati fado jer stižu Ivo Perkušić i sastav Fado 5. "Dobro jutro more" naziv je likovne izložbe radova umjetnika Ante Kaštelančića koja se otvara 3. kolovoza u 20 sati u Gornjoj Podstrani, a idući dan u ljetnikovcu Cindro održat će se i istoimena večer poetskih recitala.

Početak jedne lijepe tradicije Talijanska noć – Notte Italiana u Parku kestenova

Na istoj lokaciji 7. kolovoza koncert će održati Ana Opačak, a 8. kolovoza bit će predstavljen roman "Perunova djeca" Zorana Jurišića uz nastup Johnnyja Gitare, 9. kolovoza vječne melodije izvodit će Saša Jakelić, a 13. na "Operi u ljetnoj noći" nastupaju Trio Kutnar i Mia Domaćina Topalušić.

Ispred crkve Gospe u Siti u Strožancu 11. kolovoza na smotri nastupaju klape, a do kraja kolovoza posjetitelje očekuje i koncert klape Iskon, predstava "Što ću biti kad odrastem" studija Suncokret, "Podstranska ribarska večer" uz Johnnyja Gitaru, solistički recital Srđana Bulata i na kraju "Ribarska večer" u Svetom Martinu uz koncert grupe Dalmatino 31. kolovoza.

24. Solinsko kulturno ljeto Dva mjeseca zabave, smijeha i koncerti Massima, Ibrice Jusića, Stefanovskog...