Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Početak jedne lijepe tradicije

Talijanska noć – Notte Italiana u Parku kestenova

Foto: Grad Kutina
Prva Talijanska noć održala se u sklopu Kutinskog ljeta, a došlo je mnogo posjetitelja

U kutinskom Parku kestenova održana je prva manifestacija Talijanska noć – Notte Italiana u organizaciji Zajednice Talijana Dante Moslavina te u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine. Zanimljiva manifestacija dočarala je građanima Italiju uz razne autohtone specijalitete, degustaciju vina i maslinova ulja te talijansku glazbu.

Motociklistički spektakl Najbolji stunt vozači u Kutini

Događaj koji se održao u okviru ovogodišnjeg Kutinskog ljeta privukao je brojne građane koji su mogli uživati u talijanskim okusima, mirisima i ambijentu. Uz direktoricu ureda Turističke zajednice grada Kutine Ivanu Grdić, Talijanskoj noći nazočio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, koji je svojim dolaskom podržao ovu manifestaciju koja će sasvim sigurno prerasti i u tradiciju.

Za potrebe ovog događanja stoljetni park kestenova bio je obojen u boje talijanske zastave, a zvuci i mirisi talijanske tradicije širili su se Trgom kralja Tomislava te tako privukli brojne posjetitelje koji su na jedan dan dobili mogućnost da usred Kutine barem nakratko dožive lijepu i strastvenu 
Italiju.

45. Zapovijed pod lipom “Zadatak mladih je da se uhvate u kolo i zaplešu”