Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Novi natječaj

Poduzetnicima čak pet milijuna kuna potpora do 26. lipnja

poduzetnici
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Na natječaj se mogu prijaviti trgovačka društva, ustanove i obrti sa sjedištem u ovoj županiji koji prijavljuju projekte za 2018. godinu

Kako bi potaknula poduzetništvo, Zagrebačka je županija raspisala javni natječaj vrijedan pet milijuna kuna koji je otvoren do 26. lipnja. Na njega se mogu prijaviti trgovačka društva, ustanove i obrti sa sjedištem u ovoj županiji koji prijavljuju projekte za 2018. godinu. Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, a maksimalni iznosi nepovratnih potpora kreću se između 15.000 i 100.000 kuna. Napore Županije u poticanju poduzetništva opisao je župan Stjepan Kožić.

Stjepan Kožić Zagrebačka županija Osigurana sredstva za opremanje sportske dvorane u Velikoj Gorici

– Županija se trudi osmišljavati programe potpora u sinergiji s realnim potrebama naših poduzetnika, a potvrda tih naših nastojanja došla je i u obliku velike nagrade i priznanja ‘Stvaratelji za stoljeća’ koju je Županija osvojila ove godine za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi – rekao je Kožić.

Županija će održavati javne konzultacije 29. svibnja te 6. i 15. lipnja od 9 do 11 sati. Prije konzultacija, kažu u Županiji, bilo bi dobro da poduzetnici prouče dokumentaciju.

Potpisivanje sporazuma županije i deset banaka Potpisan ugovor s 10 banaka o kreditiranju malog i srednjeg poduzetništva Kamate za poduzetnike od 0,7 do 1,2 posto