Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
bespovratna sredstva

Poduzetnicima i poljoprivrednicima PGŽ-a 2 milijuna kuna

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Za nabavu opreme i strojeva za gotovo sve djelatnosti, sufinanciraju se troškovi izrade potrebne dokumentacije za prijavu na različite natječaje u okviru EU fondova i nacionalnih programa, a sufinanciraju se i dodatna ulaganja u turizmu

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina predao je u utorak poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s otoka i iz priobalja u županiji ukupno dva milijuna kuna bespovratnih potpora.

Bespovratna sredstva Osječko-baranjskim poduzetnicima 1,5 milijuna kuna potpora

Potpore je dobio 31 poduzetnik te 15 vlasnika poljoprivrednih gospodarstava.

Riječ je o ugovorima o bespovratnim sredstvima za 2019. iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017. do 2020.. Potpore za poduzetnike su gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva gotovo 500.000 kuna.

„Namjera je bila pomoći u nabavci opreme, strojeva, a i pri prijavi projekata na EU fondove. Čestitam svima koji se bave proizvodnjom, OPG-ovima, obrtima, uslužnim djelatnostima, jer stvarate novu vrijednost i zapošljavate sebe i druge. Županija već treću godinu zaredom izdvaja direktna sredstva mimo kreditiranja, edukacijskih priča, LAG-ova i drugih te se nadamo se da ćemo vam tako bar malo olakšati rad“, istaknuo je župan Komadina.

poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva Poduzetnicima 400 tisuća kuna, javni poziv otvoren do 30. listopada

Primorsko-goranska županija provedbom Programa mjera ruralnog razvoja već tri godine dodjeljuje izravne potpore mikro i malim poduzetnicima s ruralnog područja - za nabavu opreme i strojeva za gotovo sve djelatnosti, sufinancira troškove izrade potrebne dokumentacije za prijavu na različite natječaje u okviru EU fondova i nacionalnih programa, a sufinancirala je i dodatna ulaganja u turizmu.

Do sada je odobreno više od 140 potpora ukupne vrijednosti oko 3,2 milijuna kuna pretežito poduzetnicima iz Gorskog kotara i priobalja.

POTPORE Za male poduzetnike osigurano 200.000 kuna, najviši pojedinačni poticaj je 10.000 kuna