Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
POTPORE

Za male poduzetnike osigurano 200.000 kuna, najviši pojedinačni poticaj je 10.000 kuna

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Korisnici potpora mogu biti samo mikro poduzetnici i obrtnici sa sjedištem na potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima ili otocima na području Zadarske županije

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

Poticajnim mjerama do razvoja gospodarstva Mladim vinkovačkim poduzetnicima HZZ isplatio gotovo dva milijuna kuna poticaja

Vizija Županije je da malo i srednje gospodarstvo treba biti konkurentno i ravnomjerno razvijeno, pa i dalje radi na što većoj promociji poduzetništva kako bi poslovno okruženje bilo što pozitivnije, kako za one koji su već ušli u poduzetništvo tako i za nove poduzetnike.

Zadarska županija prošle je godine, u sklopu aktivnosti potpore malom poduzetništvu, isplatila potporu u ukupnom iznosu od 400.000 kuna na račune 82 prijavljena koji su ispunili tražene uvjete Javnog poziva za male poduzetnike.

Županija provodi Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije za 2019. godinu, pa je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora, namjenskih nepovratnih novčanih sredstava iz proračuna Zadarske županije za tradicijske i umjetničke obrte, poduzetništvo mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika.

Korisnici potpora mogu biti samo mikro poduzetnici i obrtnici sa sjedištem na potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima ili otocima na području Zadarske županije.

Pomoć obrtnicima i poduzetnicima Gotovo 300.000 kuna potpora zidarima, stolarima, bravarima, frizerima, krojačima...

U potpomognuta područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Benkovac, Obrovac, općina Galovac, općina Gračac, općina Lišane Ostrovičke, općina Polača i općina Stankovci.

U brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: općina Gračac, općina Jasenice i općina Starigrad.

U otoke Zadarske županije spadaju svi otoci na području Zadarske županije bez obzira na to na području koje jedinice lokalne samouprave se nalaze.

U Proračunu Zadarske županije za 2019. kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200.000 kuna, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000 kuna.

Tekst Javnog poziva sa svim potrebnim obrascima objavljen je na mrežnoj stranici Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji.

Javni poziv Milijun kuna novih potpora poduzetnicima: Korak dalje u razvoju gradskog gospodarstva