Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Povratak Reboot Infogamera

Poduzetnički gaming inkubator PISMO na sajmu

PODUZETNIČKI INKUBATOR Sisačko-moslavačke županije PISMO predstavio je svoje edukacije i nekoliko videoigara svojih korisnika
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Nakon stanke, na Zagrebački velesajam vratio se popularni gaming sajam Reboot Infogamer, na kojemu je sudjelovao i jedini hrvatski poduzetnički gaming inkubator PISMO.

U prostoru od 50 četvornih metara Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije PISMO predstavlja svoje edukacije i nekoliko videoigara svojih korisnika, a posjetitelji mogu odigrati demo horor-videoigre "Go Home Annie", čiji je izlazak najavljen za 2024., ili posjetiti repliku podruma kuće u kojem se zbiva ova videoigra.

– Prosječni podrum hrvatske kuće s obzirom na sve što je u njemu strašan je sam po sebi, a ako u njemu ima i paranormalnih aktivnosti strah je još veći – napominju autori igre "Go Home Annie", tvrtka Mistif Village iz Novske.

Unutar poduzetničkog inkubatora PISMO trenutačno djeluje oko 80 startupa, a nude se i edukacije u programima Blender, Unity i Unreal Engine platformama. I ove je godine, tijekom srpnja i kolovoza, Poduzetnički inkubator PISMO proveo ljetni gaming kamp namijenjen djeci viših razreda osnovnih škola, koji su u sedam dana boravka u kampu imali priliku napraviti vlastitu videoigru.

– Sisačko-moslavačka županija prva je županija koja je stavila naglasak na razvoj gaminga pa je tako u Tehničkoj školi Sisak i Srednjoj školi Novska moguće upisati srednjoškolski program Tehničar za razvoj videoigara, a od ove je godine u Tehničkoj školi Sisak moguće upisati program "Tehničar za robotiku" – ističu u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

NABAVLJENU opremu koristit će zdravstvene ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa Nastavljeno opremanje sisačke Opće bolnice Nova oprema za zdravstvo vrijedna 7,8 milijuna eura U Vukovaru je bio organiziran obilazak Spomen-doma hrvatskih branitelja, Spomen-doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije Branitelji i članovi njihovih obitelji posjetili Vukovar Tradicijske vrijednosti, kulturna i povijesna baština te običaji i gastronomija Posavine predstavljeni su na Danima Posavine Kulturno-povijesni centar SMŽ-a Dani Posavine čuvaju bogatu kulturnu i prirodnu baštinu