Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad Slatina pomaže prijateljskoj Općini Murter

Poklonili im zaštitnu opremu od 15.000 kn

Foto: Robert Turkalj
Riječ je o jednokratnim zaštitnim kombinezonima, rukavicama, maskama s filterom, naočalama, medicinskim čizmama, plastičnim vizirima

Da se prava prijateljstva poznaju i u zlu, a ne samo u dobru, vidljivo je upravo u pandemiji koronavirusa, koja je osobito pogodila općinu Murter-Kornati koja se prva u Hrvatskoj našla u karanteni. Tu općinu i Grad Slatinu veže, inače, Povelja prijateljstva.

Djelatnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina pomažu u borbi protiv koronavirusa Noću se pripremaju za nastavu, a danju izrađuju vizire za liječnike

Mjesta Murter i Betina, koje inače dijeli samo administrativna granica, crvena su zona radi sprečavanja potencijalnog širenja koronavirusa, što konkretno znači da se iz tih mjesta više ne može izaći, ali ni ući u njih. S prijateljima s Murtera u mislima su i građani Slatine.

– Dragi prijatelji, mještani Murtera, Betine i Kornata, Slatina je uz vas! Slatina je u mislima s vama. Izdržite, ostanite doma – uputio im je gradonačelnik Denis Ostrošić potporu putem radija.

Osim riječi ohrabrenja, Grad Slatina pripremio je i pošiljku medicinske opreme za svoje prijatelje na Kornatima. Riječ je o jednokratnim zaštitnim kombinezonima, rukavicama, maskama s filterom, naočalama, medicinskim čizmama, plastičnim vizirima u vrijednosti oko 15.000 kuna.

Crveni križ pomaže osobama u samoizolaciji otvaranjem besplatnog broja psihosocijalne podrške 0800 1188 Ljudima teško pada samoća, oraspoloži ih pitanje što će raditi nakon izolacije

Naime, zaštitna oprema naručena je za potrebe slatinskoga Stožera civilne zaštite pa je istovremeno određena količina naručena i za Murter. Oprema namijenjena prijateljskoj općini nije ni stigla u Slatinu, nego je od dobavljača upućena izravno na odredište, gdje su je preuzeli predstavnici murterskoga Stožera civilne zaštite, a riječi zahvale odmah je uputio načelnik Turčinov.

– Drage Slatinčanke i Slatinčani, hvala vam na donaciji koja je došla do nas, uvelike će nam pomoći. Nadamo se da vam nećemo morati vratiti istom mjerom nego na drugi način. Nadam se da se ubrzo vidimo, čuvajte se, slušajte svog gradonačelnika i Stožer, i vjerujem da ćemo iz ovog izaći jači i pametniji – poručio je Turčinov.