Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Na inicijativu PGŽ

Pokrenut projekt sezonskog zapošljavanja beskućnika na Platku

Primorsko-goranska županija
Foto: Primorsko-goranska županija
Zamjenik župana Boras Mandić izvijestio je da je pri Goranskom sportskom centru pokrenuta inicijativa angažiranja korisnika udruge 'Ulične svjetiljke' za obavljanje poslova u Regionalnom sportsko-rekreacijskom centru Platak

Zamjenik župana Marko Boras Mandić na konferenciji za novinare informirao je o tijeku izrade Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, koji predstavlja strateški dokument kojim će se definirati ciljevi i mjere za optimalan razvoj prometnog sustava. Kako je istaknuo zamjenik radi se o projektu vrijednom 9.5 milijuna kuna, od čega je 8 milijuna bespovratnih sredstava a po pola milijuna kuna daju svaka županija potpisnica Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-Senjska županija.

Zlatko Komadina Novoosnovana Javna ustanova PGŽ dobila agenciju koja će biti regionalni razvojni koordinator

"Do sada je analizirano preko 150 hipoteza koje će biti pretočene u završni dokument, održani su mnogi zajednički sastanci, zadovoljni smo učinjenim i očekujemo da ćemo do kraja godine, kako je i predviđeno, imati završen dokument Glavnog plana", rekao je Boras Mandić.

U nastavku zamjenik Boras Mandić  izvijestio je da je Primorsko-goranska županija osigurala u proračunu 240.000,00 kuna za realizaciju projekta uređenja Društvenog doma za djecu i mlade  u prostoru bivše Škole mira u Mrkoplju. Spomenuta sredstva rasporedit će se Općini Mrkopalj koja će biti nositelj aktivnosti na uređenju objekta, obzirom da je isti u njezinom vlasništvu. Osiguranim sredstvima Općina će provesti nabavu usluge projektiranja novog društvenog doma za djecu i mlade, kao I. fazu realizacije projekta, izvijestili su iz županije.

Zamjenik Boras Mandić  također je izvijestio da je pri Goranskom sportskom centru pokrenuta inicijativa angažiranja korisnika udruge "Ulične svjetiljke" za obavljanje poslova u Regionalnom sportsko-rekreacijskom centru Platak. Korisnik prihvatilišta Ruža sv. Franje od petka 15. lipnja 2018 godine sezonski je zaposlen u Goranskom sportskom centru na Platku, čime je Platak dobio i jednu humaniju dimenziju. "Pratit ćemo kako se projekt bude razvijao, nadamo se kako će uspjet i proširit se te donijeti jednu novu humaniju dimenziju Platku", rekao je Boras Mandić. 

Prijam u PGŽ-u Primorsko-goranska županija Najuspješniji učenici i mentori na prijmu kod župana

Na press konferenciji u ime Riječke nadbiskupije i prihvatilišta za beskućnike Ruža svetog Franje i Uličnih svjetiljki na inicijativi zapošljavanja korisnika zahvalio se Marin Miletić.

"Lijepo je kade institucije brinu o potrebitima, zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji na konkretnoj akciji. Nadam se da će se projekt pokazati svoju svrhu i da će se nastaviti i dalje", rekao je Miletić. 

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar istaknula je kako je danas objavljen Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti iz "Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017. – 2020." za razvoj malog gospodarstva u 2018. Godini. Napomenula je kako je poziv otvoren sljedećih 60 dana za tri mjere za koje je izdvojeno 956 tisuća kuna. Prednost imaju mladi poduzetnici te poduzetnici s područja Gorskog kotara i otoka. Intenzitet potpora iznosi za mjere nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti poduzetnika djelatnosti u sektoru malog gospodarstva, i povećanje dodatne vrijednosti turističkih sadržaja 80% za iznose ne više od 30 tisuća kuna za područje Gorskog kotara a 50% za ostala područja, te ta sufinanciranje pripreme dokumentacije u svrhu prijave određenog investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje isti omjer samo je donja granica iznosa 20 tisuća kuna, napomenula je Raukar. 

Sporazum Integrirani prijevoz putnika od rujna i na riječkom području