Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt ‘Za zdravlje BBŽ-a’ vrijedan 11,5 milijuna kuna

Pola milijuna ulaganja u dva nova ginekološka UZV-a i opremu u Bjelovaru

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ginekološki UZV dobile su i ambulante Doma zdravlja u Daruvaru, Grubišnom Polju, Čazmi i Garešnici

Bjelovarsko-bilogorska županija putem projekta EU ‘Za zdravlje BBŽ-a’ vrijednog 11,5 milijuna kuna opremila je novim modernim ginekološkim ultrazvučnim uređajima dvije ginekološke ambulante u Bjelovaru, dr. Brune Zadre i dr. Alena Šelovića. Vrijednost ovih ginekoloških uređaja je 400.000 kuna. Riječ je o ginekološkim uređajima s vaginalnom linearnom i konveksnom sondom. Inače, ginekološki UZV dobile su i ambulante Doma zdravlja u Daruvaru, Grubišnom Polju, Čazmi i Garešnici.

Damir Bajs Peta Smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ-a u travnju, župan istaknuo: ‘Uspjeli smo stvoriti suživot s manjinama, potpuno su ostvarile svoja prava’

– Ono što je specifično za ovu županiju naš je stav da ćemo opremiti prvo ordinacije opće medicine, ne gledajući razliku između zaposlenika i koncesionara. Ključno je da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu zaštitu. Niz naših ambulanti je obnovljeno, a sada ide i nabava opreme. Ovi ginekološki aparati trebali bi omogućiti našim liječnicima da pokušaju napraviti sve što je u njihovoj moći da ginekološki standard u županiji bude unaprijeđen – zaključio je župan Damir Bajs.

Ordinacija dr. Zadre opremljena je još i stolnim računalom i pisačem vrijednim 6500 kuna, a uskoro dolazi i autoklav vrijedan 20.000 kuna. U postupku javne nabave još je i oprema za ordinaciju dr. Šelovića i to stolica i ginekološki stol za preglede, mikroskop, instrumentarij za ginekološku ordinaciju, vaga, stolić za instrumente, ormar za lijekove i anatomska stolica, oprema ukupno vrijedna 60.000 kuna. 

Radovi su vrijedni 14 milijuna kuna Obnavlja se i dograđuje škola u Velikom Trojstvu Osnovnoškolci će dobiti pet učionica i dva kabineta, a za 52 najmlađih sagradit će se novi vrtić