Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Peta Smotra manjinskog stvaralaštva BBŽ-a u travnju, župan istaknuo:

‘Uspjeli smo stvoriti suživot s manjinama, potpuno su ostvarile svoja prava’

Damir Bajs
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećim je županijma po izdvajanju novca za manjine, kaže Damir Bajs

Peta Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se u travnju, najavljeno je na sjednici Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina BBŽ-a na kojoj je sudjelovao i župan Damir Bajs sa suradnicima. I ove godine će na toj važnoj manifestaciji predstavnici nacionalnih manjina predstaviti svoje bogatstvo jezika, kulture, običaja i gastronomije putem pjesme i plesa, kojim promoviraju zajedništvo, stvaralaštvo i multikulturalnost u našoj županiji.

Radovi su vrijedni 14 milijuna kuna Obnavlja se i dograđuje škola u Velikom Trojstvu Osnovnoškolci će dobiti pet učionica i dva kabineta, a za 52 najmlađih sagradit će se novi vrtić

Također, na sjednici Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina BBŽ-a najavljeni su i izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u RH koji će se održati 5. svibnja, kako na području jedinica lokalne samouprave tako i na regionalnoj i državnoj razini.

– Ključno je da sve ono što je napravljeno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pokazuje da smo uspjeli stvoriti suživot između većinskog i manjinskih naroda te da smo omogućili da svaka manjinska zajednica ostvari svoja prava u potpunosti, posebice prava na jezik, kulturu, a i ona prava koja su vezana uz redoviti život kao što je zapošljavanje, školovanje. Također, mi smo županija u kojoj smo ostvarili mogućnost da kultura, koja je ključna, a koja se ostvaruje kroz niz kulturnih društava, pokazuje bogatstvo ovoga kraja kroz povijest. Naša je županija među onima najviše izdvajaju novca za manjine u Republici Hrvatskoj – naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Župan posjetio radove na energetskoj obnovi škole u Grubišnom Polju Bajs: Škola će imati standard 21. stoljeća