Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Posjet

Polaznici Ratne škole obišli mjesta stradavanja pripadnika 105. brigade

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Bajs podsjetio je i na bitne akcije na području županije; Otkos 10, Orkan 91 i Papuk 91

U sklopu studijskog putovanja, polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na čelu s načelnikom škole, brigadirom Mijom Kožićem, bili su gosti župana Damira Bajsa, a prije dolaska u Bjelovar posjetili su iznimno bitno područje za vrijeme Domovinskog rata, Požegu, Pakrac, Lipik i Daruvar.

PROGRAM RASPOLAGANJA Poljoprivrednicima na raspolaganju 760 hektara u zakup na 25 godina

Polaznici Ratne škole usvajaju znanja iz geopolitike, geostrategije, međunarodnih odnosa, a poseban dio zauzimaju studijska putovanja u sklopu kojih obilaze čitavu Hrvatsku i autentične lokacije iz Domovinskog rata.

– Želio bih naglasiti da smo jučer imali nastavni sat povijesti vezano za Zapadnu Slavoniju, vaše područje, i posjetili smo mjesta stradavanja pripadnika 105.brigade na mjestu masovne grobnice Rakov Potok. Bili smo i u selu Kusonje gdje smo čuli o tim događanjima. Imali smo prigodu upoznati se i kao naraštaj zapaliti svijeću i pokloniti se žrtvi svih pripadnika na ratištu Zapadne Slavonije te žrtvi, stradanju i velikom doprinosu bjelovarske 105. brigade Hrvatske vojske – istaknuo je na prijemu brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole i voditelj studijskog putovanja.

Internet u Čazmi U Čazmi zaživio WiFi4EU Besplatan internet blizu Gradina, gradskog trga...

Župan Bajs prisutnima se zahvalio na dolasku, ali ih podsjetio i na bitne akcije izvedene na području Bjelovarsko-bilogorske županije; Otkos 10, Orkan 91 i Papuk 91 o čemu je nedavno napisana i knjiga.