Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OKRUGLI STOL

Poljoprivreda je najbolji dokaz uspješne međugeneracijske suradnje

Foto: bpz.hr
Održan okrugli stol o mladim poljoprivrednicima i njihovoj perspektivi u Hrvatskoj

Savjet za mlade Vlade RH, Središnji državni ured za demografiju i mlade te Županijska gospodarska komora u Slavonskom su Brodu organizirali okrugli stol s temom “Mladi poljoprivrednici i njihova perspektiva u Hrvatskoj”.

Sudionici skupa odgovorili su na niz pitanja koja se tiču mladih poljoprivrednika, politika i mjera koje se provode te koje će se provoditi. Okupljenima su predstavljeni dosadašnji rezultati na tržištu poljoprivrede, posebice mladih poljoprivrednika te koliko se do sada uložilo na tom području. Budući da su panelisti bili s raznih grana vlasti u RH, mladi su imali priliku čuti što to država, regionalne i jedinice lokalne samouprave rade po pitanju politika i mjera za mlade poljoprivrednike.

Svoje priče predstavili su uspješni mladi poljoprivrednici koji su ispričali svoj put do uspjeha te koje su mehanizme i potpore koristili u svojim poslovnim uspjesima. Danas je izuzetno bitno da mladi ljudi znaju gdje se mogu informirati, koja tijela kontaktirati te koje se sve mogućnosti i mjere nude za uspješan i održiv rast i razvoj.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić istaknula je kako je poljoprivreda najbolji pokazatelj uspješne međugeneracijske suradnje i prijenosa znanja. Stariji prenose svoje iskustvo na mlade, dok mladi mogu prenijeti znanje o novim tehnologijama na starije.

U panel-raspravi sudjelovali su župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir i drugi.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Štamparovim vizionarstvom mogu se ponositi svi Slavonci SAJAM PLACE2GO Najviše upita za dvorac u Cerniku, Kuću Brlić, galeriju u Vrpolju... BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Nagrade za životno djelo fra Iliji Jerkoviću i Z. Markotiću