Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Prvi put iz gradskih izvora

Poljoprivrednicima potpore za kupnju strojeva i opreme

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Poljoprivrednicima će biti isplaćene potpore male vrijednosti od 10 tisuća kuna

Grad Pleternica prvi će put dodijeliti potpore poljoprivrednicima za kupnju strojeva, izlaganje na sajmovima i sufinanciranje izrade projektnih prijedloga.

Projekt vrijedan 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija Počela gradnja nove tržnice s otvorenim i zatvorenim dijelom u centru grada

Nakon dugotrajne procedure, na prošloj sjednici Gradskog vijeća usvojen je program za poljoprivredu kroz koji će biti isplaćene potpore male vrijednosti od 10 tisuća kuna, odnosno 50 posto nabavne vrijednosti opreme. Cilj je omogućiti poljoprivrednicima bolje uvjete rada te proširenje i nadogradnju djelatnosti. Program je predstavljen na okruglom stolu u pleterničkoj knjižnici.

– Bitno je naglasiti da mi ciljamo na one male poljoprivrednike koji ne mogu koristiti mjere ruralnog razvoja i kojima treba mala pomoć kako bismo ih još malo osnažili i omogućili im kupnju rabljene opreme. Naime, u europskim projektima morate kupovati novu opremu, koja je, naravno, skuplja, a mi bismo im kroz ovaj program omogućili i kupnju rabljene opreme i strojeva. Tako im želimo pomoći u daljnjem razvoju – kazala je gradonačelnica Antonija Jozić.

"Mali dom kulture" KUD-u Svilenka 750.000 kuna nepovratnih sredstava EU

Aktualne natječaje iz Programa ruralnog razvoja predstavila je ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Ona je naglasila kako je proteklom periodu na području Požeško-slavonske županije isplaćeno 1,175 milijardi kuna svih vrsta potpora iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a samo za Grad Pleternicu ugovoreno je nešto više od 126 milijuna kuna potpora.