Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
"Mali dom kulture"

KUD-u Svilenka 750.000 kuna nepovratnih sredstava EU

Foto: Grad Pleternica
Jedva čekamo krenuti s aktivnostima i pokazati sve ono što znamo, čime se ponosimo i što živimo, kazala je predsjednica KUD-a Branka Leist

Među brojnim kapitalnim investicijama koje su financirane ili sufinancirane nacionalnim i sredstvima EU, Pleternica skrbi i o svojim udrugama koje također prema svojim mogućnostima participiraju na različitim natječajima. Jedan od takvih prijavljenih projekata na kojemu je partner Grad Pleternica, a koji je došao do završne faze je i "Mali dom kulture". Nositelj ovog projekta vrijednosti 750.000 kuna je KUD Svilenka iz Buka koji godinama na volonterskoj bazi radi i čuva nematerijalnu kulturnu baštinu grada.

Promjena na čelu udruge Antonija umjesto Katarine, festival Cvjetići glazbe ide dalje

Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić ističe da su članovi KUD-a Svilenka uvijek puni entuzijazma i inicijative.

- Nedavno smo za njihove potrebe jedan prazan prostor u selu stavili u funkciju, a putem ovog projekta dodatno ćemo ga adaptirati i prilagoditi njihovim potrebama. Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, pod programom "Prostori sudjelovanja" - kaže Jozić.

Ugovor za projekt u kojem su predviđene razne aktivnosti očuvanja kulturne baštine potpisala je predsjednica KUD-a Branka Leist u prisutnosti ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića.

Važan projekt za stanovnike Zagrađa, Bučja i Brodskog Drenovca Osigurana početna 2 mil. kuna za gradnju sustava odvodnje u graničarskom kraju

- Ovo je potvrda da radimo kvalitetno i da ćemo tako i nastaviti. Veliku pomoć u svemu imali smo od našeg Poduzetničkog centra i Grada Pleternice. Jedva čekamo krenuti s aktivnostima i pokazati sve ono što znamo, čime se ponosimo i što živimo - kazala je Leist.