Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Za unapređenje proizvodnje

Poljoprivrednicima više od 160 tisuća kuna potpore

Ilustracija
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Potpore su isplaćene i za nabavu voćnih sadnica i presadnica

Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje Grad Orahovica je u 2019. godini u proračunu osigurao 300 tisuća kuna, piše radioorahovica.com. Poljoprivrednici su potpore mogli ostvariti kroz četiri mjere - ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, unapređenje stočarske proizvodnje, osiguranje poljoprivrednih usjeva i nasada te za osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava.

NAJLUĐA NOĆ Orahovčani u Novu uz šampanjac i vatromet

Najviše interesa poljoprivrednici su iskazali za nabavu novih i rabljenih strojeva i priključaka, a za 11 odobrenih prijava Grad je isplatio potpore u iznosu nešto većem od 107 tisuća kuna. Potpore za sprečavanje štete koju prouzroči divljač zatražilo je pet poljoprivrednika, a ukupno im je za tu mjeru isplaćeno 16.517 kuna.

Diplomanti iz Orahovice Svečana promocija diplomanata Orahovica dobila prve magistre fizioterapije

Ostale potpore isplaćene su za nabavu voćnih sadnica i presadnica, uzgoj pčelinjih zajednica te gradnju i opremanje staklenika. Osim toga, kada je riječ o mjerama za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, Grad Orahovica je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom proveo i projekt kontrole plodnosti tla, za što je iz gradskog proračuna isplaćeno nešto više od 14 tisuća kuna. Za sve navedene mjere ukupno su lani iz gradskog proračuna isplaćene potpore u iznosu od 161.790 kuna.