Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
GRADONAČELNIK SE ODRIĆE SVOJE PLAĆE U KORIST STIPENDIJA

Pomaže u školovanju devetero studenata

Foto: Grad Gospić
Osim stipendija koje dodjeljuje gradonačelnik, učenici i studenti mogu računati i na stipendije Grada

Gradonačelnik Karlo Starčević potpisao je ugovore o stipendiranju sa studentima s područja grada Gospića, kojima je dodijeljena stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

PRONATALITETNA POLITIKA Za potpore bebama lani više od milijun kuna

Stipendije gradonačelnik dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate.

Mjesto na listi

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, koje se on u potpunosti odrekao u tu svrhu. Naime, već nakon stupanja na dužnost gradonačelnika, počeo je s praksom da se sredstva namijenjena za njegovu plaću preusmjere za stipendiranje studija mladih Gospićana, tako da je ovo već četvrta godina zaredom u kojoj stipendira desetak mladih ljudi.

Prosječni iznos mjesečnih primanja koje studenti, odnosno učenici ostvaruju je tisuću kuna.

Ukupno 464 turističke postelje Unatoč koroni porast smještaja u turizmu, ali i broja obrta

Visina stipendija određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva, a najveću stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom. Lista prvenstva utvrđuje se na temelju sljedećih kriterija: uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/studijskoj godini, godina školovanja/studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne školske/studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno-materijalno stanje, deficitarna zanimanja. Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić u ovoj akademskoj godini su strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Grad ih čeka

Za akademsku godinu 2020./2021. gradonačelnik Starčević dodjeljuje ukupno devet stipendija, a dobitnici su Blaženka Maras, Katarina Smolčić, Ivan Bunčić, Ivana Osmokrović, Dorian Stilinović, Antonia Mesić, Lea Šuper, Ana Šimunić i Mario Đapić.

Predstavljen program 27. Đakovačkih bušara Glasoviti karneval doći će u domove građana, birat će se i najbolje maske

– Želim vam uspjeh u daljnjem obrazovanju, a poručujem vam i da vas vaš grad čeka, stoga vas sve pozivam da se po završetku studija vratite u Gospić i svojim znanjem, radom, angažmanom pomognete u razvoju grada – poručio je svojim stipendistima Karlo Starčević nakon potpisivanja ugovora.

Osim stipendije gradonačelnika, učenici i studenti Gospića mogu računati i na stipendije Grada Gospića