Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Župan Tomašević i načelnik Bardač brzo reagirali

Pomogli sedmeročlanoj obitelji koja je u požaru ostala bez doma

Župan Tomašević i načelnik Bardač obećali su pomoći obitelji Korman
1/2
Foto: pszupanija.hr
Župan Tomašević naglasio je kako će učiniti sve da se obitelji Korman sagradi nova kuća

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač dodijelili su financijsku pomoć sedmeročlanoj obitelj Korman iz Nove Ljeskovice koja je u požaru koji je u noći sa 6. na 7. siječnja izbio na njihovoj obiteljskoj kući u tom selu nedaleko od Požege ostala bez krova nad glavom.

Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije Vrijeme darivanja Blagdanski paketi Županije za najpotrebitije građane

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca mjesnog DVD-a, kojima su se pridružili i kolege iz Čaglina, kuća je izgorjela do temelja.

Tomašević je tu obitelj već posjetio prije nekoliko godina u sklopu akcije pomaganja socijalno ugroženim obiteljima u vrijeme blagdana.

Foto: pszupanija.hr

– Ovdje sam kao župan i kao čovjek koji želi pomoći. Ne možemo im vratiti sentimentalne stvari koje su izgorjele, no možemo pomoći financijski kako bi se ova obitelj što prije vratila normalnom životu. U ovakvim situacijama uvijek smo pomagali i pomagat ćemo i dalje. Upravo pokrećemo novi projekt u suradnji s gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i načelnikom. Učinit ćemo sve da se ovoj obitelji izgradi nova kuća jer to je naša obaveza – rekao je župan Alojz Tomašević.

Suprug Velibor i supruga Ivana nezaposleni su, a jedno od njihovo petero malodobne djece teško je bolesno i potrebna mu je cjelodnevna skrb.

Na njihovu lijepo uređenom imanju sve se u trenu pretvorilo u veliku buktinju. Privremeno utočište pronašli su u kući Veliborove majke.

Ilustracija obitelj badovinac Pozivaju se svi za pomoć obitelji koja je izgubila kuću u požaru