Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vrijeme darivanja

Blagdanski paketi Županije za najpotrebitije građane

Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Željeli smo i na ovaj način pomoći onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati blagdanske dane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić

Božić je oduvijek blagdan koji nas potiče na solidarnost prema bližnjima, na davanje kao put kojim se obogaćujemo, blagdan koji zrači vjerom i optimizmom. U takvom ozračju župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić odlučio je darivati onima kojima je pomoć najpotrebnija na području najistočnije hrvatske županije, a sve s ciljem da im barem malo uljepša blagdane. Između ostaloga, Galić se odazvao i molbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Đakovačko-osječke nadbiskupije u okviru humanitarne akcije “Veliko srce za male ljude”.

Mandarine Donacija Dubrovačko-neretvanske županije Vukovarcima na dar stiglo devet tona mandarina

Sukladno molbama, odobrio je socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, kao i Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima, „Put mira“ u Vinkovcima te Milosrdnim sestrama Svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć. Prigodne poklon-paketiće Galić je darovao i korisnicima Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenicima Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima te učenicima Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, kao i članovima Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru, koji su uručeni na njihovim blagdanskim priredbama.

U povodu božićnih blagdana Galić je djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije pomogao kroz Udrugu udomitelja „Zagrljaj“ u Vukovaru.

– Željeli smo i na ovaj način pomoći onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati blagdanske dane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima – istaknuo je Galić.

Lovci Lov Župan Galić uručio lovačka priznanja i odličja