Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Donacija Dubrovačko-neretvanske županije

Vukovarcima na dar stiglo devet tona mandarina

Mandarine
Foto: Branimir Bradarić
Donacija je uručena voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana zamjenici župana Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, Žaklina Marević i Damir Barna, predali su Caritasu Vukovarskog dekanata 9 tona mandarina kao donaciju Dubrovačko neretvanske županije. Donacija je uručena voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Županijska i gradske Turističke zajednice dobile su nove logotipe Turističkom prepoznatljivošću do još boljih rezultata Hologrami dvojice banova i nobelovca pričaju s turistima

- Ovakve donacije su nam uvijek dobrodošle, a posebno u vrijeme blagdana. Smisao samoga Caritasa je da pomaže ljudima u potrebi. Tako i Caritas Vukovarskog dekanata pomaže svima onima kojima je pomoć potrebna bez obzira na vjeru i naciju. Imamo 130 obitelji koji svakoga mjeseca dolaze po pomoć i još stotinjak korisnika Pučke kuhinje - rekao je fra Milić.

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna kazao je kako se radi o hvalevrijednoj donaciji koja osim materijalne vrijednosti, koja je neosporna, ima i ljudsku dimenziju koja ima veću vrijednost.

- Ova donacija govori i o suradnji dvije županije, suradnji juga i istoka. Tu suradnju želimo proširiti i u druge segmente - rekao je Barna.

Zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević kazala je kako kroz donaciju šalju poruku prijateljstva, pažnje i suživota kao i poruku zajedništva.

Djeca i župan isprobali su kako rade mobilni uređaji Zaživio županijski projekt “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” VR naočale na oči i uđete u svijet Ružičke, rimskih careva iz Cibale Vlado Ferbežar iz Otoka istaknuo je kako se, osim uzgajanja svinja, mora brinuti o puno drugih stvari u ponudi već od iduće sezone Slavonski poljoprivrednici i istarski hotelijeri dogovaraju suradnju