Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Lov

Župan Galić uručio lovačka priznanja i odličja

Lovci
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Posebna priznanja, i to odličja prvoga reda, uručena su Ivanu Kneževiću Keni, Dragutinu Antoloviću i Marijanu Karabaliću. Priznanja drugog reda dobili su lovci Zlatko Orlovčić i Krešimir Kadović

U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima župan Božo Galić nazočio je svečanosti podjele lovačkih priznanja i odličja zaslužnim pojedincima i lovačkim udrugama VSŽ-a.

Bila je to još jedna prilika da se Galić upozna s aktivnostima lovačkih udruga s prostora županije, njihovim problemima, ali i planovima. Inače, lovstvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima dugačku tradiciju te okuplja velik broj članova. Lovačka su društva, usto, tijekom cijele godine iznimno aktivna. Tom prigodom župan je uručio nagrade i priznanja lovcima, čestitao im na nagradama te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, kako nagrađenima tako i svim lovcima, kao i lovačkim društvima.

Vlado Ferbežar iz Otoka istaknuo je kako se, osim uzgajanja svinja, mora brinuti o puno drugih stvari u ponudi već od iduće sezone Slavonski poljoprivrednici i istarski hotelijeri dogovaraju suradnju

Priznanja Lovačkog saveza primili su Vitomir Čuljak iz Novih Jankovaca, Pero Novak iz Nuštra, Zdenko Antolović iz Tompojevaca, Željko Bošnjak iz Iloka, Martin Jozić iz Soljana i Joso Babić iz Strošinaca.

Za 20 godina rada priznanje je dobilo Lovačko društvo “Grad Ilok” i Lovačka udruga “Trpinja”, a za 40 godina rada Lovačko društvo “Ugljara” iz Apševaca. Za 50 godina priznanje je uručeno Lovačkoj udruzi “Vepar” iz Strošinaca, a za 70 godina rada priznanja su uručena Lovačkom društvu “Borinci” iz Jarmine i Lovačkom društvu “Sokol” iz Lovasa. Priznanja su uručena i lovačkim društvima „Šljuka“ iz Slakovaca, „Dubrava“ iz Nijemaca i „Jelen“ iz Komletinaca.

Posebna priznanja, i to odličja prvoga reda, uručena su Ivanu Kneževiću Keni, Dragutinu Antoloviću i Marijanu Karabaliću. Priznanja drugog reda dobili su lovci Zlatko Orlovčić i Krešimir Kadović.

Poljoprivreda Razgovor sa županom Božom Galićem Više je ulaganja u županiji, a manje nezaposlenih Svečano je proslavljen dan Vukovarsko-srijemske županije u Iloku U Iloku obilježen Dan županije i 25 godina od njezina ustrojstva 'Želimo spriječiti odlazak mladih, ali i vratiti one koji su otišli'