Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Općoj bolnici Zadar uručena vrijedna donacija

Pomorska škola bolnici darovala uređaj za oživljavanje pacijenata

Foto: Zadarska županija
Ovo je vrlo važna donacija jer je riječ o uređaju koji koristimo za oživljavanje bolesnika. Nažalost, taj uređaj češće koristimo i po njemu neće padati prašina. Ipak, riječ je o vrlo modernom uređaju koji će nam znatno olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar Edi Karuc

Pomorska škola Zadar iz vlastitih je prihoda donirala iznos od 81.116,25 kuna Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinskog uređaja za oživljavanje pacijenata deflbrilatora.

Promocija Zadarske županije na 13. ribarskom sajmu CROFISH u Poreču Županija predstavila dva međunarodna projekta

- Vjera, nada, milost, ljubav i radost, imenice su koje determiniraju svaki adventski tjedan. Pokušali smo nekim prilozima pomoći zajednici te smo se zato odlučili na ovu donaciju zadarskoj bolnici. Nadam se da će po ovom uređaju, bez obzira koliko koristan bio, padati prašina i da ga neće morati koristiti - rekao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar.

Zamjenik ravnatelja OB Zadar Edi Karuc zahvalio je, u ime svih djelatnika bolnice, na vrlo vrijednoj donaciji.

- Ovo je vrlo važna donacija jer je riječ o uređaju koji koristimo za oživljavanje bolesnika. Nažalost, taj uređaj češće koristimo i po njemu neće padati prašina. Ipak, riječ je o vrlo modernom uređaju koji će nam znatno olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana - rekao je Karuc.

Usvojen proračun za 2020. Očekuje se daljnji rast plaća, što će putem poreza donijeti i više novca u proračun

Na uručenju donacije nazočan je bio i župan Božidar Longin koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je jedna županijska ustanova odlučila pružiti pomoć drugoj županijskoj ustanovi te je naglasio da su ovo dvije ustanove na koje je Županija jako ponosna i da su one primjer mnogima.

- Pomorska škola ima jako puno uspjeha u svojoj temeljnoj odgojno-obrazovnoj djelatnosti, ali i vrlo pristojne vlastite prihode zahvaljujući svom dodatnom angažmanu koji uključuje obrazovanje odraslih te agenciju za posredovanje pri zapošljavanju učenika. Stoga je izuzetno pohvalno da su ravnatelj i njegovi suradnici odlučili pomoći Općoj bolnici Zadar, našoj kvalitetnoj i vrijednoj ustanovi - rekao je župan Longin i istaknuo da je ovaj čin dobrote u duhu vremena došašća u kojemu se nalazimo te svima poželio sretan i blagoslovljen Božić i pregršt zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u novoj godini.