Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Stručna tribina u organizaciji MUP-a

Porastao je broj nesreća s poginulim, teško ozlijeđenih čak 43% više

Promet
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Za vrijeme tribine u dječjem vrtiću Pčelica održala se preventivno-edukacijska aktivnost “Prometna blagdanska pozivnica”

Stručnu tribinu “Stop prometnim nesrećama – odgovornost zajednice” organizirala je Policijska uprava sisačko-moslavačka uz potporu Ravnateljstva policije MUP-a.

– Iako smo ove godine proveli više od 39.000 represivnih mjera, proveli nekoliko akcija usmjerenih na najteže prekršaje, ove godine ipak smo zabilježili 17 nesreća s poginulom osobom. Broj nesreća u porastu je za 6%, broj teško ozlijeđenih osoba povećan je za 43%, a lako ozlijeđenih za 10%. Svi su nam podaci negativni iako smo provodili više represivnih mjera nego lani – rekao je Ivica Solomun, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Senzorna soba I dalje su jedini u županiji s prostorom za poticanje senzorne integracije djece U Sobi čuda sad je 77 djece

Rasprava se temeljila na stvarnim događajima, odnosno situacijama, a sudjelovali su i budući vozači - polaznici autoškola, kao i instruktori vožnje. Na tribini su sudjelovali predstavnici HAK-a, Autokluba Sisak, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih cesta, Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a, Zavoda za hitnu medicinu SMŽ-a te dožupan Roman Rosavec.

– SMŽ kroz ŽUC gospodari s gotovo 1250 kilometara prometnica, što je izrazito mnogo, a tu je važna dobra suradnja s Policijskom upravom koja je kontinuirano odlična – rekao je dožupan.

Za vrijeme tribine u dječjem vrtiću Pčelica održala se preventivno-edukacijska aktivnost “Prometna blagdanska pozivnica”. 

Konid proces Novi investitor stigao u Novsku Prekriži korupciju Natječaj "Prekiži korupciju" Nagrađeni učenici za najbolje radove o štetnosti korupcije